SiolNET. Sportal Atletika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Chambers blestel ob povratku

1

termometer

Na prvem nastopu po vnovični vrnitvi na atletske steze je Britanec Dwain Chambers blestel. Zmagal je v teku na 60 metrov s časom 6,60, kar je nov rekord mitinga v Birminghamu.

Z zmago in časom, ki ga je dosegel, je Dwain Chambers izpolnil normo za letošnje svetovno dvoransko prvenstvo, ki bo v Valencii.

Toda vprašanje je, ali bo v Španiji nastopil. Devetindvajsetletnik je bil namreč leta 2003 suspendiran za dve leti zaradi zlorabe nedovoljenih poživil. Nato se je vrnil na atletske steze, nakar se je po kratkem času odločil za odhod v ameriški nogomet. Ker so na Britanski atletski zvezi (UKA) menili, da se atletiki ne bo več posvečal, ga v zadnjem času niso testirali na nedovoljena poživila.

Temnopolti britanski šprinter pa je presenetil in v soboto nastopil na mitingu v Birminghamu ter pokazal odlično formo. S sedeža UKA so že sporočili, da za reprezentanco ne bo smel tekmovati dokler ne bo dvanajst mesecev redno opravljal dopinških testov, kar bi pomenilo, da na SP ne bo smel teči.

Toda v taboru zvezdnika menijo drugače. Odvetniki so že napovedali tožbe zoper krovne britanske atletske organizacije, svoje pa je dodal tudi atlet. ''Sem v dobri formi in ne vem, zakaj ne bi smel teči na svetovnem prvenstvu. Nisem bil jaz tisti, ki sem se odločil odstopiti od dopinških testov, pač pa so na zvezi določili, da me ne bodo več testirali. Sam uradno nikoli nisem naznanil konca atletske kariere,'' je v svoj bran povedal Chambers, ki je leta 1997 v Ljubljani na mladinskem evropskem prvenstvu postavil svetovni rekord v tej starostni kategoriji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin