Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
14. 11. 2011,
16.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 11. 2011, 16.19

8 let, 5 mesecev

Bolt: Ne bom dovolil, da me Blake premaga!

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
"Ne bom dovolil, da me Yohan premaga na 200 metrov!" je dal svetovni rekorder Usain Bolt jasno vedeti partnerju na treningih, Yohanu Blaku, ki je letos postal svetovni prvak na 100 metrov.

Novi zvezdnik jamajškega šprinta Yohan Blake je na svetovno atletsko sceno udaril na svetovnem prvenstvu v korejskem Daeguju. Potem ko je svetovni rekorder in njegov rojak Usain Bolt v finalu na 100 metrov prehitro štartal in bil diskvalificiran, je zlato kolajno osvojil 21-letni Blake. Da ta uspeh za Boltovega partnerja s treningov ni bil naključen, je dokazal tri tedne kasneje, ko je v Bruslju s časom 19,26 odtekel drugi najhitrejši čas vseh časov na 200 metrov. Boltov rekord na tej razdalji znaša 19,19.

"Sprva sem bil šokiran, saj Yohan ni dober v zavojih. Je pa dober atlet in pri dobrih atletih lahko pričakuješ karkoli," je v Monte Carlu pred gala večerjo Mednarodne atletske zveze (IAAF) razlagal Usain Bolt. Odločen je, da bo prihodnje leto na olimpijskih igrah v Londonu ubranil vsaj zlato kolajno na 200 metrov. "Yohanu in več mojim prijateljem sem povedal, da je 200 metrov moja najljubša disciplina in zato ne bom dovolil, da me Yohan premaga na 200! Mogoče mu uspe na 100, a 200 sem tekom let izpopolnil in zato me ne bo premagal."

Bolt in Blake sta v sezoni 2011 postala velika rivala, a še naprej ostajata dobra prijatelja in zato skupaj nemoteno trenirata. "Od prvega dne, ko se je pridružil našim treningom, tekmuje z mano. Včasih me premaga, a to ni pomembno, ker gre le za trening. Je zelo tekmovalen. Razlagam mu, da se mora včasih malo sprostiti. Je dober človek in zato ga imam rad za partnerja na treningu."

Ne spreglejte