TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 2. 2010,
10.32

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 3. 2. 2010, 10.32

3 leta, 8 mesecev

Spet doma - človeška ribica v Postojnski jami!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Življenjska zavarovalnica KD Življenje letos že četrtič zapored prireja veliko tradicionalno druženje družin Dan kulture in atrakcij, ki bo tudi letos v Postojnski jami.

Atrakcija letošnjega dogodka je skrivnostna prebivalka podzemlja človeška ribica in njen novi dom: sodobni podzemni akvarij! V ponedeljek, 8. februarja, od 10. ure dalje, bo v Postojnski jami, na ploščadi pred jamo in v Jamskem dvorcu potekal tradicionalni družinski dogodek Dan kulture in atrakcij, ki ga življenjska zavarovalnica KD Življenje v sodelovanju s Postojnsko jamo prireja že četrtič zapored. Slavnostna otvoritev novega podzemnega akvarija s človeškimi ribicami, ki se ponaša z najsodobnejšo opremo in zagotavlja simulacijo naravnega življenjskega okolja, bo podprta s posebnimi svetlobnimi in zvočnimi efekti, s pomočjo katerih bodo obiskovalci izvedeli kar nekaj zanimivih stvari o človeški ribici in življenju v podzemnem svetu.

Na ploščadi bo potekala svojevrstna knjižna atrakcija – predstavljena bo največja knjiga vtisov na svetu (2,2 m x 1,6 m), kamor bodo obiskovalci lahko napisali svoje vtise ali se podpisali in s tem postali 'Prijatelj človeške ribice'! Z zbranimi vtisi in podpisi se bo knjiga poskušala uvrstiti v slavno Guinnessovo knjigo rekordov.

Poleg premierne razstave »Kras – biser evropske naravne dediščine« bo veliko aktivnosti pred jamo in v Jamskem dvorcu namenjenih najmlajšim: predstava Peter Klepec iz Lutkovnega gledališča Ljubljana in vokalna skupina Pinocchio, animator Sten Vilar, Fondko, Zmajček Jami, lutke velikanke ... in druga (sladka) presenečenja! Organizatorji obljubljajo veliko smeha, glasbe in zabavnih animacij.

Mag. Boštjan Jenko, izvršni direktor sektorja korporativnega marketinga: "V KD Življenju smo ponosni, da smo v okviru naših dogodkov in akcij v partnerskem sodelovanju s Postojnsko jamo, omogočili že prek 7.000 slovenskim družinam (30.000 obiskovalcem) brezplačen ogled oz. ogled pod najugodnejšimi pogoji. Izjemno dobri odzivi obiskovalcev na naših dogodkih, ki so navdušeni nad atraktivnim programom ter lepotami slovenskega, kraškega bisera - Postojnsko jamo, so nam vzpodbuda, da s podobnimi dogodki nadaljujemo in še naprej osrečujemo naše zavarovance in vse ostale obiskovalce.«

Na spletni strani www.kd-zivljenje.si/ribica si lahko družine zagotovijo enkratni 55 % družinski popust! Potrebno je le napisati kratko pesmico o človeški ribici in izpolniti prijavnico. Tako bo vstop v Vivarij Proteus in Postojnsko jamo z ogledom novega akvarija s človeškimi ribicami ugodnejši za več kot polovico! Popust velja za do vključno 2. maja 2010.

Dan kulture in atrakcij je namenjen vsem, ki si želijo kulturni praznik preživeti na aktiven in zabaven način – v krogu svojih najbližjih. Organizatorji priporočajo obiskovalcem udobna in topla oblačila ter obutev.

Ne spreglejte