TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2016,
11.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matevž Skok bolečine evropsko prvenstvo Vroclav

Torek, 19. 1. 2016, 11.20

6 let, 6 mesecev

Slovenijo proti velesili (o)branil na protibolečinskih tabletah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vratar rokometne reprezentance Matevž Skok je imel poleg tekme s Španijo na evropskem prvenstvu še lastno tekmo - z bolečino.

Če osvojiš točko proti vrhunski ekipi, kot je Španija, ki jo imajo številni za glavnega kandidata za naslov evropskega prvaka, je jasno, da moraš v tekmo vložiti enormno količino energije. In tudi kaj pretrpeti. Vratar Matevž Skok je (pre)trpel veliko. Njegova poškodba je ostala nekoliko skrita. Na ogrevanju pred prvo tekmo prvenstva s Švedi ga je spet "uščipnilo" v križu. Ponovila se je težava izpred poldrugega leta, ko je še branil v Celju.

Točka za v arhiv

Zdaj vratar nemškega Lübbeckeja je nastopil s pomočjo protibolečinskih sredstev in bil eden glavnih razlogov za remi s Španci (24:24). Rezultat je – ne glede na to, da so v končnici iz rok izpustili zmago – vsekakor izjemen uspeh. Gre namreč za prvo točko, ki jo je Slovenija izmaknila Španiji na evropskih in svetovnih prvenstvih ali olimpijskih igrah na desetih tekmah.

Velenjčan Skok je ob pomoči svojih soigralcev, ki so se med drugim odlično vračali pred njegov gol, v ta uspeh vtkal deset obramb, ustavil je tudi nekaj zelo zapletenih strelov. Čeprav … "V zadnjih petih minutah niti stati nisem mogel," je priznal 29-letnik, ki je v hodnik, kjer se igralci srečujejo z medijskimi predstavniki, prišepal z grimaso na obrazu, ki je razkrivala bolečine. Najprej je bila torej na vrsti zdravniška oskrba, pozneje pa je dejal, da sploh ne spi na postelji, ampak na tleh, ker je ležišče premehko.

Razočarani in veseli hkrati

Po posvetu z zdravniško službo se je odločil, da bo na igrišču vztrajal, dokler se bolečina ne bo razširila v noge. Treniral pravzaprav sploh ni. "Da sem branil tako, je čudež," je priznal: "Razočarani smo zaradi izgube ene točke, a veseli, ker smo dobili prvo. Z njeno pomočjo se bomo z večjim veseljem in elanom pripravljali na Nemce."

"Njegove" Nemce, proti katerim je zmaga za napredovanje Slovenije v drugi krog nujna. Od razpleta na tekmi med Španijo in Švedsko pa bo jasno, koliko točk bodo Slovenci, če seveda zmagajo, nesli v nadaljevanje. "To je ekipa, ki je mlada in željna dokazovanja. Išče rezultat, ki ji manjka," sredine tekmece odlično pozna Skok. S svojim znanjem bo lahko pomagal tako ali drugače. Glede na stopnjo bolečine pa verjetno ni izključeno, da bi se reprezentanci pridružil njegov nekdanji soigralec Urban Lesjak. Veselin Vujović ima za zdaj na voljo še vse tri menjave.

Ne spreglejte