TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
12.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

evropsko prvenstvo slovenska rokometna reprezentanca

Nedelja, 17. 1. 2016, 12.07

6 let, 7 mesecev

Slovenci so zapravili veliko priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska reprezentanca je v 2. krogu evropskega rokometnega prvenstva na Poljskem v Vroclavu remizirala s favoriziranimi Španci.

Po razočaranju in porazu proti Švedski v soboto v uvodni tekmi skupine C evropskega prvenstva so najboljši slovenski rokometaši tokrat pokazali povsem drugačen obraz in remizirali s Španci, svetovnimi prvaki iz leta 2013 in bronastimi z zadnjega evropskega prvenstva.

Slovenci, njihov selektor Veselin Vujović prav danes praznuje 55. rojstni dan, so tekmo odlično začeli in prešli v vodstvo. Najvišje so vodili s štirimi zadetki prednosti, na polčas pa odšli s tremi goli prednosti. Sredi drugega dela igre so se Španci približali in izenačili izid, po 46 minutah igre so prvič vodili. Potem je sledil nov preobrat. Slovenci so pritisnili na plin in prišli do velike priložnosti za zmago - manj kot minuto do konca tekme so vodili in imeli žogo -, a potem naredili napako, prejeli gol in se morali zadovoljiti s točko.

V sredo ob 17.15 Slovence čaka še tretja tekma v skupini C. Pomerili se bodo z Nemci. Ti so tokrat za en gol premagali Švede, zato bo v zadnjem krogu še kako zanimivo.

V ponedeljek sta bili še tekmi v skupini D, v kateri je Danska premagala še Črno goro in prišla do novih točk, medtem ko je bila Rusija boljša od Madžarske.

Slovenski navijači v dvorani v Vroclavu:

Hrvati presenetljivo izgubili, Srbi niso imeli možnosti

V nedeljo so bile aktivne reprezentance v skupini A in B. Srbi so zaman prve točke lovili proti evropskim in svetovnim prvakom Francozom, domačini Poljaki pa so se pošteno namučili z Makedonci. Premagali so jih za en gol.

V skupini B je vodilna Hrvaška klonila proti Norveški, ki je v prvem krogu za gol izgubila z Islandci. Ti so v svoji drugi tekmi morali priznati premoč Belorusom. Zdaj imajo vse štiri ekipe po eno zmago in en poraz.

Ne spreglejte