Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
9.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

varanje Hugh Grant Franck Ribery Tony Parker Ryan Giggs Wayne Rooney David Beckham John Terry Tiger Woods Bill Clinton Donald Trump Ethan Hawke Gavin Rossdale Ben Affleck Jude Law Silvio Berlusconi Brad Pitt

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 9.53

6 let, 6 mesecev

Zvezdniki, ki so jih ujeli pri varanju

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
elizabeth hurley, hugh grant | Foto Reuters

Foto: Reuters

Oboževani slavni moški imajo veliko priložnosti za varanje, na nesrečo nekaterih pa so njihove zunajzakonske dejavnosti prišle v javnost in so večkrat povzročile razpad njihovega zakona, v nekaterih primerih pa tudi omadeževan ugled.

Seznam zvezdnikov, ki so jih ujeli pri varanju, je dolg. Poglejmo, kateri škandali so v zadnjih letih najbolj odmevali in polnili naslovnice tabloidov.

Hugha Granta so leta 1995 zasačili, ko ga je v Los Angelesu v avtomobilu oralno zadovoljevala prostitutka Divina Brown. Igralec se je bal, da bo škandal zasenčil njegovo kariero v ZDA, a je njegov angleški šarm prevladal. Afera ni končala njegovega razmerja z Elizabeth Hurley, s katero pa sta se razšla leta 2000 po 13 skupnih letih.

Leta 1997 je policija v Los Angelesu ustavila Eddieja Murphyja in (transseksualno) prostitutko, ki jo je povabil v svoj avtomobil nekaj minut prej. Zvezdnik, ki je bil takrat poročen z Nicole Mitchell, je trdil, da je sopotnici "samo ponudil prevoz".

Brad Pitt in Jennifer Aniston sta bila zlati par Hollywooda, dokler nista leta 2005 sporočila, da se ločujeta. "Krivec" za ločitev je bil kmalu razkrit: Brad se je na snemanju filma zaljubil v soigralko Angelino Jolie. Vse vpletene strani so zanikale, da bi imela Brad in Angelina spolne odnose, ko je bil on še poročen, a igralec se je vsekakor zaljubil, kar je končalo njegov zakon z Jennifer, nastal pa je nov megapar Hollywooda – Brangelina.

Igralci se na snemanju pogosto zaljubijo. Še posebej, če je njihova soigralka Angelina Jolie. | Foto: Reuters Igralci se na snemanju pogosto zaljubijo. Še posebej, če je njihova soigralka Angelina Jolie. Foto: Reuters

Angelina pa je bila usodna še za eno razmerje. Igralka Laura Dern je mislila, da je srečno zaročena z Billyjem Bobom Thorntonom, ko je ta na snemanju filma spoznal Angelino in se vanjo zaljubil. Dan za tem, ko sta Billy in Laura sporočila, da se razhajata, je Angelina pokazala svoj tatu z Billyjevim imenom. Poročila sta se leta 2000.

Igralka Sandra Bullock je marca 2010, le nekaj dni za tem, ko je osvojila oskarja, izvedela, da jo njen mož Jesse James vara. Najprej so mediji izbrskali, da je ameriško ljubljenko varal z umetnico tatujev Michelle McGee - Bombshell, nato pa sta se Sandra in Jesse po petih letih zakona ločila.

Varuške so vedno pri roki

Igralec Ethan Hawke pa je ženo Umo Thurman prevaral z varuško svojih otrok. Par je bil poročen pet let, ko je leta 2003 napovedal ločitev. Ethan se je kasneje z 22 let mlajšo varuško Ryan Shawhughes poročil, z njo ima tudi dva otroka. Za razpad zakona z Umo je okrivil njeno bolj uspešno kariero.

Jude Law je leta 2004 za roko zaprosil svojo rojakinjo in igralsko kolegico Sienno Miller. Le sedem mesecev kasneje se ji je javno opravičil zaradi afere s 26-letno varuško Daisy Wright, ki je skrbela za njegove otroke, ki jih ima z nekdanjo ženo Sadie Frost.

Čarom varuške svojih otrok se ni mogel upreti niti Gavin Rossdale, mož Gwen Stefani. Ta je leta 2014 javnost presenetila z novico, da se po 13 letih zakona, ki je veljal za enega trdnejših v Hollywoodu, ločuje od svojega britanskega rockerja.

Sicer nikoli potrjeno varanje Bena Afflecka z varuško Christine Ouznian je bilo le kaplja čez rob, da je Jennifer Garner po skoraj desetih letih zakona zahtevala ločitev. Zakon sta precej načeli že Benovo pijančevanje in nagnjenost k divjim zabavam.

Maja 2011 sta Maria Shriver, članica politične dinastije Kennedy, in Arnold Schwarzenegger sporočila, da se po 25 letih zakona ločujeta. Nekaj dni kasneje je igralec in nekdanji guverner Kalifornije javno priznal, da ima z dolgoletno družinsko gospodinjo Mildred Patricia Baena sina. V času priznanja je bil nezakonski otrok, ki se je rodil le pet dni za tem, ko se je Arnoldu in Marii rodil njun najmlajši otrok, star 14 let.

Zaradi razmerja s predsednikom ZDA je Monica Lewinsky postala najbolj razvpita pripravnica na svetu. | Foto: Getty Images Zaradi razmerja s predsednikom ZDA je Monica Lewinsky postala najbolj razvpita pripravnica na svetu. Foto: Getty Images

Nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton je slavno izrekel besede: Nisem imel spolnega razmerja s to žensko. Ženska je bila Monica Lewinsky, pripravnica v Beli hiši. Clinton se je izgovarjal, da sta z Monico le oralno občevala, in zato skoraj izgubil službo. To je na koncu obdržal, pa tudi svoj zakon s Hillary Clinton.

Clintonova je lani izgubila predsedniške volitve, na katerih jo je premagal Donald Trump. Tudi zdajšnji predsednik ZDA se je pred leti zapletel v škandal zaradi varanja. Prvo ženo Ivano Trump je prevarala z njeno prijateljico Marlo Maples. Škandal je bil na naslovnicah vseh časopisov, končal pa se je, ko se je milijarder poročil z Marlo.

Medijski mogotec in nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi se je znašel v velikih težavah zaradi nagovarjanja mladoletnic, poleg tega pa naj bi zlorabil oblast, ko naj bi eno izmed svojih bonga-bonga deklet (ime so dobila po divjih zabavah, na katerih so zabavale Berlusconija in njegove goste) skušal spraviti iz zapora. Ena izmed njih je bila lepa Maročanka z umetniškim imenom Ruby. Berlusconijevi ženi Veronici Lario je prekipelo, leta 2010 je zahtevala ločitev. 

Ljubicam se težko uprejo tudi športniki

Borisa Beckerja je enkratni skok čez plot v restavraciji v Londonu z rusko natakarico Angelo Ermakvo - ko je bila Beckerjeva žena noseča - drago stal. Nekdanji nemški teniški zvezdnik je sprva zanikal, da je oče leta 2000 rojene Ane, a ga je test DNK prepričal v nasprotno. Beckerjevega zakona z Barbaro, mamo njegovih dveh sinov, je bilo konec.

Victoria je izjavila, da je možev skok čez plot njun zakon okrepil. | Foto: Reuters Victoria je izjavila, da je možev skok čez plot njun zakon okrepil. Foto: Reuters

Skoraj 20-letni zakon Davida Beckhama in Victorie danes velja za zelo zglednega, leta 2004 pa so svetovni časopisi poročali o njegovi aferi z asistentko Rebecco Loos. Ta je za britanske medije podrobno opisala, kako jo je nogometni zvezdnik, ki si je tedaj kruh služil pri Real Madridu, zapeljal. Zakonca Beckham sta krizo prebrodila, kasneje pa svojo družino povečala in po treh sinovih dobila še hčerko Harper. 

Tiger Woods, nekoč najboljši golfist na svetu, je ženo Elin Nordegren prevaral z več kot 120 ženskami, številne med njimi so bile pornoigralke in prostitutke. Škandal je izbruhnil, ko je The National Enquirer leta 2009 trdil, da je Woods ženo prevaral s hosteso Rachel Uchitel in med petletnim zakonom spal z najmanj 19 ljubicami. Zakon se je končal leta 2010 kljub Woodsovemu javnemu opravičilu.

Angleški nogometaš Ashley Cole je svojo ženo pevko Cheryl prevaral večkrat. Ko je prvič izvedela za njegove "zunajzakonske dejavnosti", leta 2008, mu je odpustila. Ko so se leta 2010 pojavile nove obtožbe o varanju, je bilo zakona konec.

Wayna Rooneyja, nogometnega napadalca angleške reprezentance in Manchester Uniteda, je Helen Wood, nekdanja prostitutka in udeleženka resničnostnega šova, označila za svojo nekdanjo stranko, ki ji je leta 2010 plačala tisoč funtov za trojčka, ko je bila njegova žena Coleen pet mesecev noseča. Rooney tega ni zanikal in kasneje priznal afero, ki mu jo je njegova žena oprostila.

Rooney si je med ženino nosečnostjo privoščil trojčka. | Foto: Reuters Rooney si je med ženino nosečnostjo privoščil trojčka. Foto: Reuters

Rooneyjev kolega pri Manchester Unitedu Ryan Giggs je prav tako prevaral ženo Stacey, a je vse ohranil v družini.  Ko je leta 2014 postal začasni trener pri Manchestru, je njegov oče za medije izjavil, da ne ve, kako mu lahko igralci zaupajo po tem, kar je naredil svojemu bratu Rhodriju, pri tem pa mislil na domnevno dlje časa trajajočo Ryanovo afero z bratovo ženo Natasho, ki naj bi z njim celo zanosila. Stacey je lani prekipelo in vložila je zahtevo za ločitev.

Zdaj že nekdanji kapetan nogometnega kluba Chelsea iz Londona, poročeni John Terry, pa naj bi imel štirimesečno razmerje z Vanesso Perroncel, nekdanjim dekletom svojega moštvenega kolega Wayna Bridgea. Otoški mediji so se podrobno razpisali o vsaki podrobnosti domnevnega razmerja. Zaradi škandala je Terry izgubil kapetanski trak v angleški reprezentanci.

Francoski nogometaš Franc Ribery je leta 2010 priznal, da je imel odnos s prostitutko Zahijo Dehar, a zatrdil, da ni vedel, da je bila v času njunega razmerja mladoletna. Nekaj dni pred tem so francoski mediji poročali, da policija preiskuje dva francoska nogometaša, ker naj bi obiskovala prostitutke. Riberyja, poročenega očeta štirih otrok, je po zaslišanju policije sodnik obtožil zaradi "nagovarjanja mladoletne prostitutke", a so primer opustili.

Francoski košarkar Tony Parker je bil poročen z eno najbolj zaželenih žensk, igralko Evo Longorio, ki je leta 2010 po treh letih zakona vložila zahtevo za ločitev. Kmalu zatem je razkrila, da je ugotovila, da je Parker pošiljal na stotine telefonskih sporočil drugim ženskam. Mediji so kmalu odkrili, da je imel košarkar afero z Erin Barry, ženo svojega nekdanjega moštvenega kolega Brenta Barryja.

Ne spreglejte