Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sobota,
7. 1. 2017,
8.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

igralec zapor poklicni morilec Oče Woody Harrelson

Sobota, 7. 1. 2017, 8.11

6 let, 6 mesecev

Oče tega zvezdnika je bil plačani morilec

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Matthew McConaughey, Woody Harrelson | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Woody Harrelson pogosto igra nasilne oziroma psihično nestabilne like, navdih za njih pa je lahko črpal kar pri svojem očetu.

Woody, ki je večkrat igral tudi povsem simpatične like, je verjetno najbolj znan po vlogi Mickeyja iz filma Rojena morilca. Naslov filma ni daleč od resnice, saj je bil Charles Voyde Harrelson, oče 55-letnega igralca, plačani morilec, obsojen zaradi več umorov.

Woody je bil star tri leta, ko sta se njegov oče in mati Diana ločila. Charles je bil takrat že plačani morilec, leta 1968 pa se je za njim izgubila vsaka sled. Woody ter njegova brata Jordan in Brett so odrasli brez očeta.

"Star sem bil 11 ali 12 let, ko sem očetovo ime slišal po radiu. Poslušal sem poročilo s sojenja. Spomnim se, da sem pomislil: 'Ne moreta obstajati dva Charleja V. Harrelsona.' Posvetilo se mi je, da je to moj oče. Bil sem v šoku," se spominja Woody.

Njegov oče je bil leta 1973 obsojen na 15 let zaporne kazni za umor preprodajalca mamil Sama Degalie. Za umor je dobil dva tisoč dolarjev plačila. Iz zapora je zaradi vzornega obnašanja prišel po petih letih, le leto kasneje pa je ponovno pristal za rešetkami, tokrat zaradi umora zveznega sodnika Johna H. Wooda. Krivdo je zanikal, češ da je bil v času umora v Detroitu, a so se pojavili zvočni posnetki, ki so kazali na njegovo krivdo.

Charles je ponovno pristal v zaporu. Woody se je, čeprav z očetom nista imela nobenega stika, odločil, da ga obišče v zaporu. "Rojena sva na isti dan. Na Japonskem verjamejo, da očetu, če imata na isti dan rojstni dan, nisi le podoben, temveč si njegova reinkarnacija. Vedno mi je bilo čudno, kako podobna sva si in koliko stvari delava na enak način," je igralec pojasnil odločitev za obisk očeta.

Woody z očetom ni bil v najboljših odnosih, a mu je kljub temu poskušal omogočiti ponovno sojenje. | Foto: Getty Images Woody z očetom ni bil v najboljših odnosih, a mu je kljub temu poskušal omogočiti ponovno sojenje. Foto: Getty Images

Woody je očeta redno obiskoval, a priznal, da ima do njega mešane občutke: "Moj oče je eden najbolj artikuliranih, razgledanih, šarmantnih ljudi, kar jih poznam. Kljub temu šele zdaj razmišljam o tem, ali si zasluži mojo zvestobo oz. prijateljstvo. Nanj gledam bolj kot na nekoga, ki bi lahko bil prijatelj, kot pa na nekoga, ki je bil oče."

Iz zapora je Charles poskušal leta 1995 skupaj s še dvema sojetnikoma pobegniti, a jim ni uspelo. Kasneje je izjavil, da v zaporu sploh ni tako slabo: "Dan je prekratek, tišina pa neprecenljiva."

Woody je v mladosti očeta idealiziral. Spominja se, da mu je ta kot otroku ponudil džojnt. Porabil je na milijone dolarjev, da bi mu omogočil ponovno sojenje, čeprav nista bila v dobrih odnosih. Kljub temu je njegov oče do konca življenja ostal za zapahi, kjer je umrl leta 2007 zaradi zastoja srca.

Ne spreglejte