TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 1. 2010,
7.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 1. 2010, 7.31

8 let, 1 mesec

Prvaki so Meggi, Ema, Manca in Anže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na novega leta dan, nekaj minut pred sedmo uro, je v postojnski porodnišnici zajokala mala Ema in postala prva Primorka v letu 2010.

V šempetrski porodnišnici se je sreča nasmehnila nekaj ur kasneje, zato pa dvakrat: prinesla je dvojčka, Manco in Anžeta. Na Megi, prvorojenko v Izoli, so čakali do drugega dne v novem letu. V postojnski porodnišnici so v lanskem letu imeli zadnji porod na silvestrovo ob 22.25 uri. Sabina Mekinda iz Postojne je rodila dečka Jona Vučkoviča (na svet je privekal, težak 3470 gramov in velik 52 centimetrov), ki je razveselil skoraj triletno sestrico Elo in očka Roberta Vučkoviča. "Rok za porod sem imela sicer 16. januarja. Želela sem si, da bi rodila v novem letu, toda naš dečko se je odločil, da bo letnik 2009," je povedala Mekindova. Isti dan naj bi, po izračunih zdravnikov, rodila tudi Maja Lukan iz Logatca. Toda tudi njeni Emi se je mudilo in bila je prva, ki se je v letošnjem letu rodila v Postojni. Ura je bila 6.48, deklica je ob rojstvu tehtala 2900 gramov, v višino pa so ji namerili 48 centimetrov. Tudi njo čaka doma družba, skoraj desetletni bratec Urh in očka Boris Kavčič.

V Šempetru pri Novi Gorici porodniški oddelek skoraj poln

V porodnišnici splošne bolnišnice dr. Franca Derganca v Šempetru so imeli živahen konec leta. Porodniški oddelek je skoraj poln. Še sreča, saj si ženske lahko delajo družbo.

Družbo sta si devet mesecev v trebuščku mame Mojce Černigoj delala mala Manca in Anže Bizjak. Podobno kot Jon in Ema naj bi se tudi onadva rodila 16. januarja, a sta pohitela in prvič zadihala v isti minuti, zgodaj zvečer na novega leta dan. "Silvestrovali smo s prijatelji. Ko sem šla na balkon, da bi gledala ognjemete, mi je trebuh kar otrdel in mislila sem si: 'bolje, da otroke nesem noter, da se ne bodo prestrašili.' Potem sem bila vso noč nemirna in naslednji dan, ko smo spet imeli obiske, mi je odtekla voda," je povedala Mojca.

Dvojčki tudi v Izoli

Dvojčkov so se tik pred iztekom leta, dva dni po božiču, veselili tudi v Izoli. Marjanca Rozman iz Ankarana je rodila sinova Antonia in Marsela. Po novem letu pa so zaenkrat v porodnišnici izolske bolnišnice zabeležili en sam porod.

V soboto, 2. januarja, se je ob 10.30 mamici Snežani Rendić iz Šalare rodila 3505 gramov težka hčerka Meggi. Zadnji dojenček, ki je v letu 2009 privekal na svet v Izoli, je bil 4220 gramov težak Bryan Ivanek.

Ne spreglejte