TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 9. 2008,
15.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 30. 9. 2008, 15.24

8 let

Priznanje Trusted Brand tudi za Telekom Slovenije, Siol in Mobitel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na slavnostni prireditvi v Grand hotelu Union v Ljubljani so razglasili zmagovalce v raziskavi Trusted Brand.

Z raziskavo slovenska izdaja revije Reader's Digest v sodelovanju z Inštitutom za raziskovanje medijev Mediana izbira blagovne znamke, ki jim slovenski potrošniki najbolj zaupajo. Med prejemniki uglednega naziva Trusted Brand so tudi blagovne znamke Telekom Slovenije v kategoriji ponudnik telekomunikacijskih storitev, Siol v kategoriji internetnih storitev ter Mobitel v kategoriji ponudnik mobilne telefonije.

Raziskava, ki so jo v Sloveniji izvedli že drugič, je sicer del ene največjih evropskih raziskav o odnosu potrošnikov do izdelkov in storitev široke potrošnje, saj poteka že v 18 državah.

V Sloveniji so se letos za nagrade Trusted Brand potegovali izdelki v 37 kategorijah. Raziskava je potekala med naročniki slovenske izdaje revije Reader's Digest, pri čemer se je na vprašalnik, poslan 7 tisoč naključno izbranim naročnikom revije, odzvalo 951 anketirancev oz. potrošnikov, kar pomeni 14 odstotkov, to pa je eden najboljših odzivov v primerjavi z drugimi državami. Po vsej Evropi je na vprašalnik odgovarjalo 24.213 anketirancev.

Vprašalnik ostaja vsa leta enak, saj tako omogoča primerjave, kako se spreminja zaupanje potrošnikov do določenih blagovnih znamk. Raziskava omogoča tudi medkulturne primerjave, saj je 20 izdelčnih skupin skupnih vsem sodelujočim državam, preostale pa so izbrane lokalno, v Sloveniji je bilo torej takšnih kategorij 17.

Inštitut za raziskovanje medijev Mediana je zaupanje potrošnikov do blagovnih znamk ugotavljal iz odgovorov potrošnikov na postavljena merila zaupanja, glede na njihove spontane navedbe blagovnih znamk, z vidika ocenjevanja kakovosti, zunanjosti, uporabnosti in primerne cene izdelka ter glede na to, ali so izdelek kupili in ga priporočili drugim.

Iz odgovorov, zbranih v raziskavi, ki je potekala od aprila do junija letos, v Mediani tako ugotavljajo, da so za potrošnike najpomembnejša merila za zaupanje blagovnim znamkam v Sloveniji starost in tradicija blagovne znamke izdelka, kako se povezuje z varstvom okolja, dobre izkušnje, ki jih imajo z njo potrošniki, kakovost izdelka, ki jo zagotavlja blagovna znamka, in da podjetje vodijo sposobni direktorji.

Ne spreglejte