TELEKOM SLOVENIJE

Prejete nagrade

Bralci in stroka nagrajujete Siol.net

Siol.net s kakovostnimi vsebinami, inovativnimi novinarski pristopi in multimedijsko bogatimi zgodbami postavlja nove mejnike v digitalnih medijih. Hvala, bralci in strokovne žirije, ki ste prizadevanja ustvarjalcev Siol.net že večkrat prepoznali.

Watchdog | Foto:

Dve nagradi čuvaj (watchdog)

Siol.net je novembra 2018 od Društva novinarjev Slovenije prejel dve nagradi čuvaj (watchdog) za izstopajoče novinarske dosežke. Nagrado za izjemne novinarske dosežke sta prejela novinarja Primož Cirman in Vesna Vuković, čuvaja za najboljšo multimedijsko zgodbo pa je prejela ekipa projekta Naši heroji na portalu PlacJure Mazgič, Jan Lukanović, Gal Ancelj in Matija Lepoša.

 

 | Foto:

 

5 nagrad Websi

Siol.net je kot spletni prvak slavil kar petkrat. Leta 2014 so #Zgodbe na Siol.net osvojile nagrado Websi v kategoriji Mediji, leta 2013 je digitalni medij Siol.net slavil v kategorijah Mediji in Glas ljudstva, leta 2012 pa prepričal žirijo in slovenske spletne uporabnike v kategoriji Delilci novic. Za prenovo medija marca 2016 je Siol.net prejel nagrado websi tudi leta 2016. Leta 2017 je Siol.net v kategoriji mediji zasedel 3. mesto za podportal Posel danes, leta 2018 pa 2. mesto za projekt Zimske olimpijske igre.

 | Foto:

3 nagrade Sporto

Z odličnim sodelovanjem in celostnim pokrivanjem 19. Ljubljanskega maratona je Siol.net leta 2014 slavil v kategoriji Najboljše medijsko partnerstvo. Z medijsko podporo največji kolesarski dirki Po Sloveniji smo osvojili kar dve nagradi Sporto, in sicer enkrat leta 2012 in enkrat leta 2009. Prav tako je Siol.net prejel posebna priznanja za projekt Olimpijske igre v Sočiju leta 2014 ter izbor Naj planinska koča 2015 in sklop Rekreacija na Sportalu leta 2015. Najboljše primere dobre prakse na področju sponzorstev in marketinga v športu nagrajujeta organizator konference in Društvo za marketing Slovenije.

 

2 nagradi Netko

Večpredstavnostne #Zgodbe, ki navdušujejo z vrhunskimi fotografijami, videi in uporabniško izkušnjo, so leta 2014 dobile tudi tako imenovanega slovenskega spletnega oskarja, nagrado Netko. To je Siol.net prejel že leta 2011 ob takratni združitvi spletnega Siol.net in mobilnega portala Planet. Obe nagradi Netko je Siol.net prejel v kategoriji Mediji in informativni portali.

 

Viktor popularnosti

Siol.net je drugo najbolj obiskano slovensko spletno mesto, ki ga vsakomesečno obišče skoraj 40% slovenskih spletnih uporabnikov. Kakovostne vsebine na Siol.net ste bralci leta 2012 nagradili s prestižnim Viktorjem popularnosti v kategoriji spletnih mest.

 

Nagrada Effie

Siol.net pa ni žel nagrad samo z vrhunskimi vsebinami in napredno digitalno uporabniško izkušnjo, ampak tudi s svojo tržno komunikacijsko akcijo Lupčka mi je dala s sporočilom "Ko se kaj zgodi, želite to povedati vsem, mi tudi." Akcija je bila na 22. Slovenskem oglaševalskem festivalu nagrajena z bronasto nagrado Effie, in sicer v kategoriji Potrošni izdelki – drugo.