SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zvon Ena in Zvon Dva razglasila insolventnost

4

termometer

Kot so zagotovili v obeh družbah, ki sta lastniško povezani z gospodarsko upravo mariborske nadškofije, bodo zato od tega dne ravnali v skladu z zakonodajo o postopkih insolventnosti.

Družba Zvon Ena Holding je naknadno v izjavi za javnost sporočila, da ima več kot dva meseca neporavnane obveznosti, ki skupaj presegajo 20 odstotkov vseh obveznosti družbe. Kot so poudarili, je uprava z bankami upnicami od začetka poletja usklajevala program prestrukturiranja dolga in se z njimi dogovarjala o moratoriju za čas do uveljavitve tega programa, a do 13. januarja z nekaterimi bankami ni uspela rešiti vprašanja zapadlih posojil, zato ji ni ostalo drugega, kot da objavi insolventnost.

Zvon Dva Holding ima precej bolj razpršeno lastniško strukturo, pomembnejše deleže pa v Založbi Mladinska knjiga, družbah Cetis Graf, PSL Storitve, Iskri Avtoelektriki, Krki in Tovarni olja Gea.

Kot je uprava zapisala še v zadnjem vmesnem poročilu sredi novembra, se družba srečuje s težavami pri poravnavi obveznosti do bank, zato se z njimi dogovarja o odlogu plačil zapadlih obveznosti in o sklenitvi reprograma obstoječih finančnih obveznosti. Glede na poročilo je imel Zvon Dva Holding takrat za skoraj 16 milijonov evrov neporavnanih zapadlih obveznosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin