SiolNET. Posel danes Novice
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Tobačno mesto ni bilo ponudb

0,30

termometer

Tobačna mesto
Foto: Klemen Korenjak

Za stanovanjsko-poslovni kompleks Tobačna mesto v Ljubljani, ki je bil v stečaju družbe Imos-G v drugem poskusu na prodaj za 23 milijonov evrov, ni bilo zanimanja. Kot je povedal stečajni upravitelj Grega Erman, bo verjetno predlagal novo prodajo po znižani ceni.

V drugem zbiranju zavezujočih ponudb, ki se je izteklo v ponedeljek, ni bila oddana nobena ponudba. Ponudniki bi morali do konca roka vplačati 1,15 milijona evrov varščine.

Projekt, ta zajema zemljišča na območju nekdanje tobačne tovarne med Tržaško in Bleiweisovo cesto, na katerih je predvidena gradnja okoli 600 stanovanj v devetih stolpnicah, v katerih bi bili tudi trgovski in poslovni prostori, ter hotela s kongresno ponudbo, je bil na prodaj kot celota.


Morda vas zanima še:

V Ljubljani ne bo zraslo 500 obljubljenih stanovanj


Kako se bo prodaja premoženja nadaljevala, še ni znano. Erman je danes povedal, da bo verjetno predlagal novo prodajo po znižani ceni, to bodo morali potrditi upniki in sodišče.

V prvem poskusu se je za nakup zanimalo 15 interesentov

Premoženje je bilo na prodaj že lani, in sicer je na poziv prispelo 15 nezavezujočih ponudb, najvišji sta po pozivu za izboljšanje oddali nemška družba VG Dienstleistungen UG in bosanska družba MG Mind, in sicer 23 milijonov evrov.

Upravitelj ju je pozval k izboljšanju ponudb v obliki pogajanj oz. dražbe, na kateri je bila izklicna cena postavljena pri 24 milijonih evrov, a se ponudnika pogajanj nista udeležila. Sledilo je zbiranje zavezujočih ponudb po izhodiščni ceni 26,5 milijona evrov, a ni prispela nobena ponudba.

Upniški odbor je lani podprl predlog upravitelja za prodajo premoženja kot celote, pri čemer pa ga je pozval, naj pripravi strategijo prodaje, ki bo vključevala tudi možnost prodaje po delih ali prenos premoženja na upnike.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin