SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z mafijo sodelovala tudi največja japonska banka

1

termometer

Seznam bank, ki so podeljevale posojila japonski mafiji jakuza, se širi. Da je pomagala mafijcem, je priznala tudi enota največje japonske bančne skupine Mitsubishi UFJ Financial Group JACCS.

Tiskovni predstavnik JACCS je povedal, da je revizija v banki pokazala na primere posojil osebam, ki so del organiziranega kriminala. Koliko je bilo teh primerov, ni povedal, dejal je le, da več kot eden in manj kot deset.

Afera je izbruhnila septembra, ko je prišlo na dan, da je banka Mizuho članom mafije odobrila več sto posojil v skupni vrednosti okoli dva milijona dolarjev. Posebna skupina pravnikov je ugotovila, da so vodilni v banki vedeli za posojila, a niso ukrepali.

Japonski organ za nadzor finančnega trga FSA je tedaj napovedal, da bo v zvezi s škandalom sprožil preiskavo proti trem največjim japonskim bankam, Mizuho Financial Group, Mitsubishi UFJ in Sumitomo Mitsui Banking Corp.

Tudi banka Shinzei je priznala, da je ena njenih podružnic mafijski skupini jakuza odobrila več kot ducat posojil.

Nadzorni organi so leta 2007 že kaznovali eno od enot banke Mitsubishi UFJ zaradi sodelovanja v organiziranem kriminalu.

Jakuza se, tako kot na primer italijanska mafija, ukvarja z igralništvom, mamili in prostitucijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin