SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Višjega DDV ne bo

3

termometer

Potem ko je izvršilni odbor Državljanske liste sinoči sklenil, da ne bo podprl predloga za povišanje davka na dodano vrednost, se je premierka Alenka Bratuškova odločila, da ga umakne.

Premierka se je sinoči hitro odzvala na odločitev izvršilnega odbora Državljanske liste, ki je v skladu s svojo politiko nasprotovanja višanju davkov sklenil, da ne podpre predloga finančnega ministra Uroša Čuferja za povišanje davka na dodano vrednost z zdajšnjih 22 na 24 odstotkov oz. z 9,5 na 10 odstotkov.

Obravnave višjega DDV na seji vlade ne bo O predlogu finančnega ministra, s katerim naj bi nadomestili izpad 200 milijonov evrov v proračunu zaradi padca zakona o nepremičninskem davku, naj bi vlada razpravljala že ta četrtek. A te točke, kot so sinoči v izjavi za javnost sporočili iz vladnega kabineta, ne bo na dnevnem redu seje vlade.

Reševanje proračuna z izdajo novih obveznic Kot je še povedala premierka, si vlada v tem občutljivem času ne želi novih trenj v koaliciji, zato bodo raje razmišljali v smeri, da se za manjkajoči znesek v letošnjem proračunu zadolžijo z izdajo novih državnih obveznic. Stanje na mednarodnih finančnih trgih je ta trenutek primerno za zadolževanje, potem ko so občutno padli zahtevani donosi na slovenske obveznice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin