SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Video: KAD postrgal bilančni dobiček Modre zavarovalnice

1

termometer

Na današnji skupščini Modre zavarovalnice, njen edini delničar je državna Kapitalska družba, so za dividende namenili skoraj 4,4 milijona evrov

KAD kot edini delničar Modre zavarovalnice je na današnji skupščini sklenil, da se bilančni dobiček v višini 4 milijone in 381 tisoč evrov nameni za dividende. Zavarovalnica, ki je sicer največji upravljavec vzajemnih pokojninskih skladov pri nas z več kot 40-odstotnim tržnim deležem, je v lanskem poslovnem letu upravljala več kot milijardo evrov sredstev, kar 804 milijonov evrov je bilo zbranih v vzajemnih pokojninskih skladih.

Kapital Modre zavarovalnice bo kmalu presegel 200 milijonov Po mnenju prvega moža Modre zavarovalnice Boruta Jamnika je zavarovalnica kapitalsko največja zavarovalnica, ki izvaja dodatno pokojninsko zavarovanje. Kapital zavarovalnice se je v preteklih dveh letih poslovanja povečal za več kot petino in bo kmalu presegel 200 milijonov. Modra zavarovalnica ob poletju z več kot petimi milijoni čistega dobička Skupščina delničarjev oziroma državna kapitalska družba je upravi in nadzornemu svetu Modre zavarovalnice, ki je v prvem polletju ustvarila 5,3 milijona evrov čistega dobička, za pretekli dve leti podelila razrešnico. Naj spomnimo, da KAD na lanski skupščini ni odločal o razrešnici upravi družbe in nadzornemu svetu Modre zavarovalnice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin