Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
26. 10. 2017,
8.54

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Natisni članek

poslovni rezultati Telekom Slovenije dobiček

Četrtek, 26. 10. 2017, 8.54

6 let, 5 mesecev

Telekom Slovenije občutno zvišal dobiček

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Telekom SLovenije | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Skupina Telekom Slovenije je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 30,1 milijona evrov čistega dobička, kar je četrtina več kot v enakem lanskem obdobju.

Skupina Telekom Slovenije je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 542,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lanskega leta, je objavljeno na spletni strani Ljubljanske borze.

Čisti prihodki od prodaje so višji predvsem zaradi višjih prihodkov IT-storitev in višjih prihodkov na veleprodajnem trgu. Ob tem je Skupina Telekom Slovenije v primerjavi s koncem leta 2016 povečala tudi število fiksnih širokopasovnih priključkov, in sicer za sedem odstotkov.

Prihodki skupine višji za tri odstotke

Skupno je Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih dosegla 546,7 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je za tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. V devetih mesecih je dosegla EBITDA v višini 154,2 milijona evrov, kar je za dva odstotka manj kot v enakem obdobju lanskega leta.

Ob tem je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 30,1 milijona evrov čistega dobička, kar je za šest milijonov evrov oziroma 25 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta.

Družba Telekom Slovenije je v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta ustvarila za tri odstotke več čistih prihodkov od prodaje, ki so skupno dosegli 489,9 milijona evrov. Skupno je družba Telekom Slovenije ustvarila 493,1 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je prav tako za tri odstotke več kot v enakem obdobju lani.

Čisti poslovni izid družbe Telekom Slovenije je v devetih mesecih letošnjega leta dosegel 33,2 milijona evrov, kar je za sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta.

Za naložbe 90 milijonov evrov

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih letošnjega leta za naložbe skupno namenila 90,2 milijona evrov, od tega družba Telekom Slovenije 79,4 milijona evrov.

Glavnina vlaganj je namenjena širitvi dostopovnega optičnega omrežja, ki uporabnikom omogoča visoke hitrosti dostopa do interneta in vrhunsko uporabniško izkušnjo širokopasovnih vsebin, nadaljnji modernizaciji mobilnega omrežja in razvoju novih storitev.

Povečali število fiksnih širokopasovnih priključkov

Družba Telekom Slovenije je število fiksnih širokopasovnih priključkov v letošnjem letu v primerjavi s koncem leta 2016 povečala za štiri odstotke, ob tem pa naredila pomemben korak tudi v nadaljnjem razvoju mobilnega omrežja. Tako je mobilno omrežje četrte generacije, ki ga zagotavlja za več kot 98 odstotkov prebivalstva, v letošnjem letu začela nadgrajevati s tehnologijo 4G+, s katero svojim uporabnikom omogoča še višje hitrosti prenosa podatkov ter še hitrejši in še zanesljivejši dostop do mobilnega interneta.

Za zdaj 4G+ zagotavlja že več kot 35 odstotkom prebivalcev, ta delež pa bo v prihodnje še povečevala, so prek Ljubljanske borze sporočili iz nacionalnega operaterja telekomunikacij.

Ne spreglejte