SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sumljivi krediti v mariborski enoti NLB

2

termometer

V mariborski enoti Nove Ljubljanske banke (NLB) se je začel interni postopek, so potrdili v največji slovenski banki. Postopek poteka v poslovnem centru za velika podjetja.

Kot je v soboto poročal časnik Večer, naj bi se vodstvo NLB zaradi domnevnih nepravilnosti pri kreditiranju poslov na področju nekdanje Jugoslavije in odobravanju posojil Zvon Ena Holdingu odločalo o zamenjavi vodilnih v mariborski enoti NLB.

Prisilni dopust za dva vodilna moža Po podatkih Večera naj bi prvemu možu podružnice Podravje Albinu Turku in nekdanjemu direktorju Borutu Rataju, sicer enemu izmed četverice obtoženih v aferi Satex, v zadnjih dneh tudi preprečili vstop v banko in ju poslali na prisilni dopust.

Pod drobnogledom je več ljudi V NLB so poudarili, da so postopki omejeni zgolj na poslovni center za velika podjetja, medtem ko jih v podružnici Podravje, kjer poteka poslovanje z občani, ni. Začasno poslovni center za velika podjetja Podravje vodi Viktor Šbul, še pravijo v NLB. Poleg omenjenih pa naj bi bil po podatkih Večera pod drobnogledom med drugim tudi vodja centralnega sektorja NLB za projektno financiranje Zoran Bizjak ter druga raven vodstvenih delavcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin