Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 6. 2011,
11.44

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vzajemna sum zlorabe preiskava

Sobota, 4. 6. 2011, 11.44

7 let, 2 meseca

Sum zlorabe podatkov zavarovancev Vzajemne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Informacijska pooblaščenka preverja informacije, da naj bi pri pridobivanju glasov za uvrstitev na kandidatne liste pri volitvah v skupščino Vzajemne prišlo do zlorabe podatkov zavarovancev.

Tako piše Dnevnik, preiskavo pa so potrdili tudi v Vzajemni.

Sum naj bi vzbujal uspeh Štajerske gospodarske zbornice

Preiskavo informacijske pooblaščenke naj bi spodbudil uspeh velikega števila kandidatov za članstvo v novi skupščini Vzajemne, ki so se na kandidatno listo za skupščino uvrstili z visokim in enakim številom glasov podpore. Po neuradnih podatkih Dnevnika naj bi sum vzbujal predvsem uspeh Štajerske gospodarske zbornice.

Na Vzajemni so zanikali, da bi posredovali kakršne koli sezname članov zavarovalnice, so pa potrdili, da jih je obiskala informacijska pooblaščenka. Razlog za njen obisk je bila prijava suma "nezakonite obdelave osebnih podatkov zavarovancev", so pojasnili. Dodali so, da so informacijski pooblaščenki posredovali vse zahtevane podatke, z nadzorom pa je bila seznanjena tudi volilna komisija. Predsednica volilne komisije Mojca Cvetko je sicer že zatrdila, da v nobenem starostnem razredu ni prevladovala nobena lista.

Med 263 kandidati jih 100 prihaja z liste kandidatov štajerskih podjetij

Kot navaja Dnevnik, je sicer Štajerska gospodarska zbornica na svojih spletnih straneh pred časom objavila vabilo za podporo liste kandidatov štajerskih podjetij. Med vsemi 263 kandidati za skupščino Vzajemne jih kar 100 prihaja z liste kandidatov štajerskih podjetij. V prvem starostnem razredu imajo 24 kandidatov, v drugem in tretjem starostnem razredu jih imajo po 25, v četrtem pa 26. Na isti kandidatni listi je lahko kandidiralo 27 kandidatov, v posamezni starostni razred pa se je uvrstilo 54 kandidatov z največ podpore, piše Dnevnik.

Velik uspeh pri uvrstitvi na kandidatne liste so po navedbah Dnevnika zabeležili tudi društvo malih delničarjev in predstavniki kmetov. Predstavnik malih delničarjev Rajko Stanković je namreč potrdil, da imajo skupaj s kandidati Cirila Smrkolja "tretjino vseh kandidatov, ki so se uvrstili na listo". Redno glasovanje za skupščino Vzajemnebo bo potekalo 8. junija v poslovalnicah Vzajemne.

Ne spreglejte