Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
15.51

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Ekonomska fakulteta

Natisni članek

advertorial Ekonomska fakulteta Ljubljana MBA študij

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 15.51

2 meseca, 1 teden

Študij FELU MBA na ljubljanski Ekonomski fakulteti: naložba v poklicno rast za izzive današnjega časa

Štipendija za mednarodni MBA-program v Ljubljani?

Vsebino omogoča Ekonomska fakulteta
Študij, računalnik

Poslovno izobraževanje FELU MBA, ki ga izvaja Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, po mednarodnih merilih spada v svetovni vrh tovrstnih usposabljanj.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani velja za enega od vodilnih ponudnikov izobraževanja za vodilne kadre v Srednji in Vzhodni Evropi. Kot edina v regiji od Dunaja do Istanbula ima tri najpomembnejše certifikate kakovosti na področju visokošolskega poslovnega izobraževanja: EQUIS, AACSB in AMBA, kar ji daje pravico uporabe prestižnega opisa Triple crown school.

Eden od programov, namenjen že zaposlenim posameznikom z delovnimi izkušnjami, je FELU MBA. Že pred sedmimi leti, ko je program zaživel, so ga snovali skupaj s predstavniki gospodarstva, kar je dodatno zagotovilo, da bodo pridobljena znanja takoj in neposredno uporabna za prenos iz stroke v poslovno prakso.

Študentka, študij | Foto:

Najboljše za najboljše

Nazadnje pridobljena med tremi veliki akreditacijami, AMBA, je namenjena izključno programom MBA in program FELU MBA umešča med najboljše MBA-programe na svetu. AMBA udeležencem sporoča, da so vsebine programa visokokakovostne, primerljive z najboljšimi tovrstnimi mednarodnimi programi in sledijo najnovejšim trendom tako po vsebini kot metodah izobraževanja.

Skupaj z akreditacijama EQUIS in AACSB to kaže na doseganje najvišjih standardov kakovosti in odličnosti šole na vseh njenih ravneh delovanja. To fakulteto uvršča med en odstotek najboljših poslovnih šol na svetu.

Najboljše kandidate bodo podprli in spodbudili tudi s štipendijami za ta program, ki bo okrepil konkurenčnost in njihove izjemne potenciale, obenem pa poudaril veljavo in kakovost programa.

Ženska, študentka, dekle | Foto: Usposabljanje s čim manjšim posegom v delovne procese

Izvajalci programa so prisluhnili tudi želji in pričakovanju podjetij, ki si želijo, da bi usposabljanje zahtevalo čim manj odsotnosti udeležencev z njihovega delovnega mesta.

Izvedba zato ni v večdnevnih blokih, temveč večinoma ob petkih in sobotah, največ dvakrat mesečno.

Ali veste, kaj je konzorcijski študij?

Z namenom, da bi program delno prilagodili zahtevam in pričakovanjem posamezne panoge, so razvili konzorcijski študij, ki bo v prihodnjem akademskem letu dobil še eno področje.

Konzorcijski študij je posebna oblika študija, kjer se v konzorcij poveže več podjetij, ki prihajajo iz posamezne panoge in skupaj prispevajo študente, za katere se program posebej prilagodi glede na njihovo posebnost.

Že pred leti so razvili konzorcij za proizvodna podjetja in kasneje podjetja v energetiki, prihodnje akademsko leto pa bo konzorcij namenjen področju farmacije.

študij, učenje | Foto:

Kdo so udeleženci programa FELU MBA?

Vsako leto vpišejo okrog 60 udeležencev, pri čemer skrbijo tudi za njihovo kakovostno strukturo. V tem akademskem letu je njihova povprečna starost 39 let, petletno povprečje pa je 37 let. Devet od desetih udeležencev prihaja iz različnih neekonomskih panog in prav ta heterogenost je dodatno jamstvo edinstvene učne izkušnje.

Z zgodnjo prijavo do ugodnejše šolnine

Vpis za prihodnje akademsko leto poteka do 6. januarja 2018, a si je z zgodnjo prijavo do 30. septembra 2017 mogoče zagotoviti znaten popust. Redna šolnina je 19.900 evrov, za zgodnje prijave pa je tri tisoč evrov nižja in znaša 16.900 evrov. Šolnina zajema vse stroške programa.

Vsako leto na programu FELU MBA organizirajo tudi zaključno, poslovno ekskurzijo, praviloma v Dublin. Tam obiščejo partnersko univerzo Dublin City University, kjer sodelujejo z njihovim programom MBA. Na tej poti obiščejo tudi največje svetovne multinacionalke, kot so Google, Linkedin, PayPal, irska borza, Guinness in drugi. Udeleženci se v tako imenovanem evropskem središču inovacij sestanejo z njihovimi zaposlenimi, prisluhnejo najnovejšim trendom in priložnostim ter izmenjajo mnenja in izkušnje, ki jih prinašajo iz svojih podjetij.

 

Študenti, mladi, selfie | Foto:

Znanja, ki se obrestujejo

Po zadnji raziskavi, ki jo izvajalci programa opravijo med svojimi udeleženci, ki so program že končali, ugotavljajo, da približno tri petine uspešnih kandidatov dobi zaposlitev na višjem delovnem mestu takoj po končanem programu, preostali pa v dveh letih. Med tistimi, ki so program končali pred petimi leti ali prej, so tudi takšni, ki so večkrat napredovali.

To se seveda pozna tudi pri njihovi plači – kar 42 odstotkom tistih, ki so uspešno končali poslovno usposabljanje FELU MBA, se je že v prvem letu plača povečala za več kot 20 odstotkov!

Ne spreglejte