SiolNET. Posel danes Novice
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Število brezposelnih poskočilo

0,54

termometer

zaposlitev
Foto: STA

Zaradi epidemije novega koronavirusa trpijo številna podjetja, upad ali izničenje prihodkov pa se že odražata tudi na trgu dela. Samo med 9. in 22. marcem se je v evidenco brezposelnih na novo prijavilo 2370 oseb, kar je okoli desetina več kot v enakem obdobju lani, so za STA pojasnili na Zavodu RS za zaposlovanje. Vseh vlog sicer še niso obdelali.

Kot so naknadno opozorili na zavodu, se število 2370 nanaša samo na novoprijavljene brezposelne osebe, kar ne pomeni, da je za toliko višje tudi skupno število vseh brezposelnih. "Uradni podatki, iz katerih bo razvidna širša slika in vpliv krize na skupno brezposelnost, bodo na voljo 3. aprila," so napovedali, piše STA.

Delavci Novice Poslanci potrdili paket ukrepov za pomoč gospodarstvu

Kot so navedli, je sicer med novoprijavljenimi v omenjenem obdobju 1057 takih, ki jim je prenehalo delovno razmerje za določen čas in 664 trajno presežnih delavcev ali stečajnikov. Ob tem so poudarili, da se lahko tisti, ki so ostali brez dela, v času, ko veljajo ukrepi, namenjeni zajezitvi širjenja okužbe s koronavirusom, v evidenco prijavljajo prek portala Poiščidelo.si ter po elektronski ali redni pošti.

Prav zato, ker vlaganje vlog v času epidemije poteka le na ta način, pa na zavodu vseh prejetih vlog še niso uspeli obdelati. "Sklepamo, da je zato novoprijavljenih brezposelnih še nekoliko več," so opozorili.

Četrtega marca, prav na dan, ko je Slovenija zabeležila prvi primer okužbe s koronavirusom, je sicer zavod poročal, da je bilo konec februarja registriranih 77.484 brezposelnih, kar je bilo tri odstotke manj kot januarja in 4,1 odstotka manj kot februarja lani, še navaja STA.

delavci, proizvodnja, Revoz Posel danes Pred slovenskim gospodarstvom najslabše leto po svetovni krizi

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin