SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Številne novosti na slovenskih smučiščih

4

termometer

Letošnja smučarska sezona bo postregla z vrsto novosti v smučarskih centrih. Slovenska smučišča so bogatejša za novo žičnico, hotel, zasneževalne naprave.

Svojo pozornost pa so smučišča namenila tudi kakovostnejšim storitvam, so na novinarski konferenci ob predstavitvi novosti povedali predstavniki gorsko turističnih centrov.

Za sedem milijonov evrov naložb na Mariborskem Pohorju Smučišča na Mariborskem Pohorju, Kranjski Gori, Kopah in Ribniška koča bodo odprta danes ali v prihodnjih dneh Na Mariborskem Pohorju bodo svoje goste letos razveselili z novo krožno kabinsko žičnico, ki bo povečala kapaciteto prevoza na 2400 potnikov na uro. Poleg tega so postavili garažni del v sklopu spodnje postaje. Kupili so tudi nov teptalni stroj in 12 sneženih topov za zasneževanje na progi Pisker. Celotna naložba v objekte in naprave je vredna okoli sedem milijonov evrov. Na Kopah in Ribniškem Pohorju pa so naložbe usmerili v nastanitvene objekte.

Nočno sankanje na Krvavcu Direktor Rekreacijsko-smučarskega centra Krvavec Srečko Retuznik je med novosti izpostavil nočno sankanje na smučišču Tiha dolina ob petkih in sobotah. Sproščanje adrenalina bo letos na novo omogočala tudi skier cross proga. Smučarski center Cerkno bo razširil lani odprti snežni park. Veliko pozornosti pa bodo namenili animaciji na smučišču in smučarski vrtec.

Na Golteh nov hotel

Na smučišču Golte so zgradili nov hotelski kompleks z 116 ležišči, katerega naložba je vredna osem milijonov evrov. V hotelu bo konferenčna dvorana ter prostor za družabne in gostinske dejavnosti.

Nočno sankanje tudi na Veliki planini Ne Veliki planini načrtujejo postavitev nove otroške vlečnice na Šimnovcu. Ob vikendih pa bodo organizirali tudi nočno sankanje. Nočno smučanje pa bo letos na novo omogočeno tudi na Javorniku in na smučišču Treh kraljev.

Iz finančne krize pa se je delno izvleklo smučišče Stari vrh, ki letos ponuja 300 kvadratnih metrov veliko drsališče ob otroškem traku. Povečali pa bodo tudi zasneževanje.

Na Rogli tekaške proge Na Rogli so investicije usmerili v tekaške proge in letos zaključili prvo fazo tekaškega poligona. Tekaški del obratuje že od torka. Novost na Rogli je prodaja smučarskih vozovnic preko klika. Naredili pa so tudi otroško tematsko smučarsko pot. Velika pridobitev je tudi tehnično zasneževanje.

Projekt Kartica ugodnosti Active Slovenia

Poleg novosti pa so na Zbornici gorskih centrov omenili tudi projekt Kartica ugodnosti Active Slovenia, ki omogoča številne ugodnosti pri nakupu smučarskih vozovnic, nastanitvah in različnih storitvah.

V Rekreacijsko-turističnem centru Krvavec in na smučišču Kranjska Gora se je nova smučarska sezona začela že danes. V petek pa se bo smučarska sezona pričela tudi na Rogli, medtem ko bodo smučišča na Voglu, Mariborskem Pohorju in na Pokljuki delno odprli v soboto. Smučišče na Cerknem se bo odprlo v četrtek Smučišče na Kaninu in na Golteh pa bo začelo obratovati predvidoma sredi meseca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin