Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
13.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 17. 5. 2013, 13.48

7 let, 2 meseca

Poljanska obvoznica še čaka, kar čaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prihodnji teden bo sprejeta odločitev glede zahteve za revizijo razpisne dokumentacije in javnega naročila za dokončanje poljanske obvoznice.

Škofjeločani zares nimajo sreče! Najprej težave z umeščanjem trase obvoznice in pridobivanjem vseh potrebnih dovoljenj, potem propad posameznih gradbincev (Primorja), zdaj pa zapleti z izbiro novega izvajalca del. Sefo gradbeništvo zahteva revizijo razpisne dokumentacije Potem ko je bil lanski oktobrski javni razpis za dokončanje druge in tretje faze poljanske obvoznice razveljavljen, se je zapletlo tudi ob ponovljenem. Tik pred iztekom roka za oddajo ponudb je namreč podjetje Sefo gradbeništvo zahtevalo revizijo razpisne dokumentacije. O njej bo odločeno prihodnji teden, so sporočili iz državne direkcije za ceste.

Tudi ob ponovljenem razpisu trije ponudniki že iz prvega razpisa Na ponovljeni javni razpis so sicer prispele tri ponudbe, avstrijskega Strabaga, Gorenjske gradbene družbe (gradi že prvo fazo obvoznice) v sodelovanju z Iskro Sistemi in češko družbo OHL ŽS, ki je bila kot najugodnejša izbrana že na prvem razpisu s ponudbo, vredno nekaj manj kot 23,2 milijona evrov, ter hrvaške družbe Hidroelektra Niskogradnja. Vse tri družbe so se za projekt z investicijsko vrednostjo nekaj manj kot 23 milijonov evrov potegovale že ob prvem razpisu. Prvič izbrana Gorenjska gradbena družba bi zdaj obvoznico končala za dva milijona več Zanimivo, da sta tako avstrijski kot tudi hrvaški ponudnik ob ponovljenem razpisu ponudila malenkost nižjo ceno za dokončanje poljanske obvoznice. Strabag je prvič poskusil s ponudbo, vredno nekaj manj kot 30 milijonov, natančneje 29,71 milijona evrov, zdaj pa bi obvoznico dokončal za 28,9 milijona. Hrvaška Hidroelektra Niskogradnja je prvotno ponudila ceno 27,05 milijona, zdaj pa bi projekt dokončala za 26,9 milijona evrov. Gorenjska gradbena družba, ki je bila s prvo okoli 23,2 milijona evrov težko ponudbo občutno najugodnejša, bi zdaj projekt dokončala za dva milijona evrov več, za 25,2 milijona. Pristojni na državni direkciji pravijo, da bodo vse tri ponudbe dodobra pretresli in analizirali ter se potem odločili.

Gre za špekulacijo ali ne? Še prej morajo odločiti o zahtevku za revizijo razpisne dokumentacije, ki jo je v imenu kamniške družbe Sefo gradbeništvo vložil odvetnik Franci Kodela. Odločitev bo torej padla prihodnji teden, mogoče pa je, da se bo zahtevek za revizijo razpisne dokumentacije po tem znašel na mizi vrhovnih revizorjev na državni revizijski komisiji. Niso redki, ki menijo, da je vse skupaj špekulacija, saj kot menijo poznavalci, Sefo gradbeništvo sploh nima referenc za tovrstne gradbene projekte, za povrhu pa ne ob prvem ne ob ponovljenem javnem razpisu podjetje ni oddalo ponudbe.

Ne spreglejte