SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podjetje Riko bo Londončanom gradilo hiše

3

termometer

Angleški pokojninski sklad Igloo je izbral Riko in še štiri druga podjetja, da zanj gradijo hiše v Devonu in Londonu, je povedal Janez Škrabec, direktor in solastnik Rika.

Igloo namerava v Devonu zgraditi 53 vrstnih tipskih hiš, velikih 150 kvadratnih metrov, v Londonu pa bo šlo za 150 samostojnih hiš. Njihovi prihodnji lastniki bodo izbrali, čigavo hišo, torej ali od Rika ali katerega drugega izmed štirih podjetjih, bodo imeli, v Financah piše Mateja Bertoncelj.

Prodaja in začetek gradnje hiš sta predvidena za prihodnjo pomlad "Za nas je to zelo velik potencial in trudimo se, da bi se prihodnji lastniki čim večkrat odločili za Riko. Zato pripravljamo ponudbe, kjer bi se jim približali tudi s čim bolj optimalno izbiro materialov. Prodaja in začetek gradnje hiš sta predvidena za prihodnjo pomlad," je pojasnil Škrabec.

Riko je posel pridobil tudi zaradi hiš, ki jih je do zdaj postavil v Angliji. Njihov največji dozdajšnji projekt je posel v kraju Cotswolds blizu Londona. Tam bo Riko začel postavljati že 65. hišo iz slovenske smreke in sibirskega macesna, ki bo imela kar 850 kvadratnih metrov. Posel so začeli leta 2007, letos pa bodo tam postavili 11 hiš do tretje gradbene faze in z njimi ustvarili okoli štiri milijone evrov prihodka.

Posel tudi za druga slovenska podjetja Gre za prestižen projekt. Končne cene posamezne hiše se začnejo pri 1,2 milijona evrov in dosegajo tudi štiri milijone evrov. V idiličnem okolju, ki ga zaznamuje pet jezer, bodo na 65 hektarjih postavili okoli 130 hiš. Hiše so izdelane v Riko Hišah, Riko pa pri poslu sodeluje še z drugimi slovenskimi podjetji, kot so Marles, Kovinarstvo Ožbolt, Remos in Peter Transport.

V družbi Riko s 50 zaposlenimi so lani prihodke povečali za tretjino, na 150 milijonov evrov, in ustvarili osem milijonov evrov čistega dobička. Letos v prvem polletju so imeli 80 milijonov evrov prihodkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin