SiolNET. Posel danes Novice
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novomeški Revoz ustavil proizvodnjo #video

0,97

termometer

V novomeškem Revozu so zaradi pomanjkanja elektronskih delov oziroma čipov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, danes zaustavili proizvodnjo. Ta bo stala še v petek, nadaljevali jo bodo v ponedeljek. Pomanjkanje elektronskih delov je sicer svetovni problem, na katerega vpliva poraba elektronike ob pandemiji covid-19, so pojasnili v Revozu.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA povedala, da se je problem z dobavo elektronskih delov že dlje napovedoval in da je povezan s skokom uporabe elektronskih naprav med pandemijo novega koronavirusa.

Težavo sicer za svoje tovarne globalno rešuje matični Renault in zaloge oziroma pošiljke elektronskih delov razporeja po posameznih tovarnah. "Ne gre za enkraten problem in lahko se zgodi, da bo moral Revoz proizvodnjo za kakšen dan zaustaviti tudi še aprila," je dodala.

Doma ostali vsi zaposleni

Proizvodnjo bodo vnovič pognali v ponedeljek, in sicer obe izmeni, dopoldansko in popoldansko. Danes in v petek ne dela celotna tovarna, torej so doma ostali vsi zaposleni v Revozu, je za STA še povedala Bašek Zildžovićeva.

V Revozu so sicer zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje v začetku leta v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, konec januarja proizvodnjo že zaustavili za nekaj dni.

Revoz proizvaja v dveh izmenah in približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Dnevno izdela nekaj več kot 700 vozil. Zaposluje nekaj več kot 2.400 ljudi, še navaja STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin