SiolNET. Posel danes Novice
0,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi predsednik uprave Perutnine Ptuj postal Enver Šišić

0,17

termometer

Perutnina Ptuj
Skupščina Perutnine Ptuj je na izredni skupščini imenovala pet novih nadzornikov. Foto: STA

Skupščina Perutnine Ptuj, ki je od danes uradno v 90,69-odstotni lasti ukrajinske skupine MHP, je na izredni skupščini imenovala pet novih nadzornikov. Nadzorni svet, ki ga vodi Uroš Ilić, se je že tudi sestal in imenoval tri člane uprave. Novi predsednik uprave je postal Enver Šišić.

Potem ko je agencija za varstvo konkurence (AVK) pretekli teden ukrajinski skupini MHP odobrila nakup omenjenega deleža Perutnine Ptuj od Slovenske industrije jekla (Sij), je Sij prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočil, da je ukrajinska skupina MHP s preknjižbo 9.896.842 delnic pridobila 90,69-odstotni delež Perutnine Ptuj.

Luka Dončić Posel danes Perutnina Ptuj vstopila na ameriški trg, pomagal ji bo Luka Dončić

Predsednik nadzornega sveta ljubljanski odvetnik, preostali nadzorniki iz MHP

Delničarji Perutnine Ptuj so danes na izredni skupščini, na kateri je bilo prisotnega 98,82 odstotka kapitala, v nadzorni svet za štiriletni mandat imenovali Uroša Ilića, Viktorijo Kapeljušno, Maksima Pisarjeva, Jaroslava Mihajlovskega in Vitalija Adamčuka, so sporočili iz družbe.

Ilić je odvetnik iz Ljubljane, preostala četverica pa prihaja iz MHP. Kapeljušna je finančna direktorica v upravljajoči družbi MHP SE, Pisarjev predsednik uprave MHP SE, Mihajlovski vodja evropskega oddelka v MHP SE, Adamčuk pa je direktor kompleksa za vzrejo broilerjev v družbi Mironovska perutninska farma (Mironovskaja pticefabrika), ki je ena od glavnih proizvodnih enot skupine MHP.

Delničarji so iz nadzornega sveta odpoklicali Andreja Zubitskega, Polono Marinko, Evgenija Zvereva, Dagmar Planko in Heleno Ploj Lajovic. V nadzornem svetu bodo še naprej predstavnik kapitala Simon Černetič ter predstavniki zaposlenih Albina Vrbnjak, Gregor Tkalec in Natalija Veršič. Novi nadzorni svet se je danes že sestal na ustanovni seji in za predsednika nadzornega sveta imenoval Ilića, za njegovo namestnico pa Kapeljušno. Nadzorniki so imenovali tudi nove člane uprave.

Perutnina Ptuj Posel danes Državo bo ponesrečena obramba Perutnine Ptuj stala milijone

Novi predsednik uprave postal Enver Šišić

V upravi so Enver Šišić in Jevgenij A. Dranov, ki sta danes že prevzela vodenje družbe, ter David Visenjak, ki bo mandat začel po razširitvi števila članov uprave. Uprava je bila namreč do zdaj dvočlanska. Vodil jo je Tibor Šimonka, član pa je bil Vjačeslav Korčagin. Obema je danes mandat v Perutnini Ptuj prenehal, nadaljevala pa bosta mandat članov uprave Skupine Sij.

Perutnina Ptuj je od danes uradno v 90,69-odstotni lasti ukrajinske skupine MHP. Perutnina Ptuj je od danes uradno v 90,69-odstotni lasti ukrajinske skupine MHP. Foto: STA

"S strateškim vstopom skupine MHP v Perutnino Ptuj bo naše podjetje končno lahko uresničilo vse notranje potenciale, ki smo jih razvijali že več let. Prepričan sem, da bo Perutnina Ptuj s pomočjo novega strateškega lastnika, z zavzetostjo zaposlenih, z dobrim sodelovanjem z rejci ter z zvestobo potrošnikov, ki uživajo naše izdelke, lahko presegla svoje dosedanje okvire delovanja v regiji," je dejal Šišić.

V družbi so danes napovedali, da bodo načrte in nadaljnji razvoj skupine Perutnina Ptuj predstavili na novinarski konferenci, na kateri bodo predstavili poslovne rezultate za lansko leto.

poli, Perutnina Ptuj Posel danes Perutnina Ptuj prodana, kupec je z Vzhoda

Šišić se je v Perutnino vrnil konec leta 2016

Šišić je v Perutnini Ptuj delal med letoma 1998 in 2014, med drugim kot razvojni tehnolog, vodja proizvodnje pripravljenih jedi in večjih investicijskih projektov v tujini ter direktor družbe Perutnina Ptuj B. Nato je bil do leta 2016 direktor Lactalisove tovarne Dukat v Zagrebu. Konec leta 2016 se je vrnil v Perutnino in postal izvršilni direktor za proizvodnjo v skupini Perutnina Ptuj.

Visenjak je v Perutnini Ptuj od leta 2002, med drugim je bil vodja prodajnega področja Avstrija in večjega tujega kupca, direktor izvoza in direktor prodaje v skupini Perutnina Ptuj. Zadnji dve leti je bil kot glavni izvršilni direktor za komercialo v skupini Perutnina Ptuj odgovoren za področje prodaje, marketinga, nabave in logistike.

Dranov prihaja iz skupine MHP, kjer je bil vodja poročanja v družbi MHP SE. Med letoma 2010 in 2014 je delal kot višji revizor v podjetju Deloitte, leta 2014 pa je prevzel funkcijo vodje poročanja v MHP. V svoji karieri v MHP je bil odgovoren za finančno poročanje, združitve in prevzeme ter finančni nadzor nad globalnim poslovanjem MHP, so zapisali v družbi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin