SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekateri pekarji podražili kruh

4

termometer

Nekateri dobavitelji kruha so napovedali podražitve, tako da so se nekateri njihovi izdelki že podražili.

V največji slovenski trgovski družbi Mercator so povedali, da se z nekaterimi dobavitelji še pogajajo. Ob tem poudarjajo, da njihova Pekarna Grosuplje cen kruha in pekovskih izdelkov ne bo zviševala, ker so medtem optimirali režijske stroške. Žito je cene zvišalo od štiri do 11 odstotkov Največje slovensko pekarsko podjetje Žito je medtem cene nekaterih vrst kruha ter peciva zvišalo v povprečju za od štiri do 11 odstotkov.

Mlinotest je kruh in pekovske izdelke s 1. januarjem podražil za 10 do 12 odstotkov, testenine malenkostno. Izdelki Pekarne Blatnik so dražji do 12 odstotkov, zamrznjeni izdelki Pekarne Pečjak bodo od 7. februarja dražji za sedem odstotkov, v roku enega meseca pa naj bi kruh podražil murskosoboški Mlinopek, podražitve pa napovedujejo tudi Koroške pekarne, je poročala Televizija Slovenija.

Višje cene pšenice, dela in surovin Peki so podražitve sicer napovedovali že avgusta lani, ko so pojasnjevali, da razlog za to tiči v višjih cenah pšenice na svetovnih trgih pa tudi v višjih stroških dela in surovin. Pred tem Žito denimo cen ni spreminjalo od septembra 2007.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin