Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 11. 2018,
7.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

uprava Boštjan Koler Andrej Božič SDH

Četrtek, 22. 11. 2018, 7.00

5 let, 5 mesecev

Božič in Koler nova člana uprave SDH

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
SDH | Andrej Božič in Boštjan Koler sta bila imenovana za nova člana uprave SDH. | Foto Bojan Puhek

Andrej Božič in Boštjan Koler sta bila imenovana za nova člana uprave SDH.

Foto: Bojan Puhek

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je za nova člana uprave SDH imenoval Andreja Božiča in Boštjana Kolerja. Zadnji bo štiriletni mandat člana uprave začel 1. decembra, medtem ko bo Božič novo funkcijo nastopil 21. januarja prihodnje leto. Skladno s statutom in zakonom o SDH bo mandat sodno imenovane članice uprave SDH Vanesse Grmek prenehal 1. decembra. Prvi nadzornik Damjan Belič je po seji izrazil veselje nad velikim zanimanjem za mesto v upravi.

Z imenovanjem dveh članov je nadzorni svet izpopolnil upravo Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki jo vodi Lidia Glavina. V upravo, ki naj bi bila tričlanska, je namreč sodišče po odhodu začasnega člana uprave Andreja Bertonclja na mesto finančnega ministra in po junijskem odhodu Nade Drobne Popovič začasno imenovalo Vanesso Grmek.

Lidii Glavina se bosta v upravi s štiriletnim mandatom pridružila ekonomist Andrej Božič, ki ima bogate vodstvene izkušnje iz gospodarstva, ter pravnik Boštjan Koler, ki ima veliko izkušenj v finančnem sektorju. Božič je nekdanji generalni direktor Steklarne Hrastnik, Koler pa ima bogate izkušnje iz delovanja v bankah, so navedli v SDH.

Tričlanska uprava SDH je izpopolnjena

Nadzorni svet SDH je septembra objavil mednarodni razpis za dva člana uprave SDH. Na mednarodni razpis se je prijavilo 38 kandidatov. Nominacijska komisija nadzornega sveta je proučila prejete prijave in v prvi ožji krog uvrstila 24 kandidatov, ki so izpolnjevali vse formalne pogoje, so sporočili iz SDH.

Po razgovorih z 22 prijavljenimi kandidati v mesecu oktobru je komisija v nadaljnji krog povabila osem kandidatov. Po preveritvi vseh referenc kandidatov in ponovnega razgovora se je število kandidatov znižalo na pet, njihove prijave je komisija posredovala nadzornemu svetu.

Belič vesel, da je tokratni razpis požel veliko zanimanje

Kot je v izjavi po današnji seji dejal predsednik nadzornega sveta Damjan Belič, da so bile kandidature izredno kakovostne, delo komisije pa izjemno zahtevno. "Vesel sem, da je tokratni razpis požel veliko zanimanje," je še dodal in ponovil, da bo uprava v kratkem polno delovala.

Nadzorniki so na današnji seji potrdili še predlog meril za merjenje uspešnosti poslovanja družb s kapitalsko naložbo države in predlog meril za merjenje uspešnosti poslovanja SDH. Seznanil se je s polletno informacijo o upravljanju kapitalskih naložb, z napovedmi poslovanja družb ter s predlaganimi izvedbenimi ukrepi strategije turizma in informacijo o družbi Sava.

Glede strategije turizma je Belič pojasnil, da so na današnji seji opravili razpravo, podani so bili številni konstruktivni predlogi. O dokumentu bo razprava še tekla na nadaljnjih sejah, je dodal.

Ne spreglejte