Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
10.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 10.51

6 let, 6 mesecev

Mobitel postal del Telekoma Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S prvim julijem je Telekom Slovenije dokončno pripojil hčerinsko družbo Mobitel. Ob tej priložnosti je prenovljena tudi grafična podoba skupine.

V Telekomu Slovenije so z dogodkom na terasi Telekomove poslovne zgradbe v Ljubljani obeležili pripojitev hčerinske družbe Mobitel k matični družbi.

Kranjčević: Zaposleni predstavljajo izjemen potencial Kot je dejal predsednik uprave Telekoma Slovenije Ivica Kranjčević, 2765 zaposlenih v združenem podjetju predstavlja izjemen potencial, ki pa ga morajo realizirati za večji uspeh na zahtevnem trgu.

Za Kranjčevića je pripojitev, ki je del prestrukturiranja skupine Telekom Slovenije in je zaživela z današnjim dnem, prelomen trenutek, pomeni pa tudi rezultat trdega dela več kot 200 zaposlenih, ki so delovali na projektu.

Kranjčević si je ob tem izposodil rek, ki ga je že večkrat uporabil tudi premier Borut Pahor. Današnji dan tako zanj ni konec procesa niti začetek konca, po vsej verjetnosti pa predstavlja vsaj konec začetka.

Zahteven telekomunikacijski trg Prvi mož Telekoma upa, da jim bo uspelo realizirati potencial poslovnega in strokovnega znanja, ki ga predstavlja združeno podjetje. Le tako bodo namreč lahko šli v korak s konkurenco na trgu telekomunikacij, ki je vse bolj zahteven in globalen.

Z združitvijo si sicer v Telekomu Slovenije obetajo racionalizacijo in optimizacijo poslovnih procesov, sistemov in tehnologij, večjo stroškovno učinkovitost, enoten tržni nastop, ponudbo celovitih storitev uporabnikom in večjo usmerjenost k strankam.

Po elaboratu o združitvi so neposredni učinki združitve do leta 2015 ovrednoteni na preko 140 milijonov evrov, prvi pozitivni rezultati pa naj bi bili vidni že letos. Obenem naj bi se vrednost kapitala Telekoma Slovenije z združitvijo povečala za okoli 200 milijonov evrov, kar naj bi se pozitivno odrazilo na knjigovodski vrednosti Telekomove delnice.

Obetajo se paketi konvergenčnih storitev Za večje poenotenje upravljanja hčerinskih družb uvajajo v Telekomu Slovenije tudi sistem korporativnega upravljanja hčerinskih družb. Ravno v teh dneh ga predstavljajo nadzornikom, predvideva pa, da bo posamezen član uprave, zadolžen za določeno področje, zanj zadolžen ne le v matični družbi temveč v celotni skupini.

Učinki združitve za uporabnike bodo sicer najprej vidni pri poslovnih uporabnikih, ki jim bodo že kmalu ponudili paket konvergenčnih storitev (fiksna in mobilna telefonija ter dostop do spleta), s septembrom pa naj bi podobne pakete ponudili tudi drugim uporabnikom.

Skupni račun in klicni center Združeno podjetje bo uporabnikom ponujalo tudi skupne klicne centre, skupno prijavo napak, trgovine bodo ponujale vse storitve naenkrat, verjetno s 1. januarjem 2012 pa naj bi uvedli tudi skupni račun za vse storitve.

Število Telekomovih uporabnikov po Kranjčevićevih besedah sicer tudi v drugem četrtletju upada, a se je trend upočasnil, v zadnjih dveh tednih pa vidijo celo preobrat.

Poslovanje z dobičkom Nadaljuje pa se tudi trend poslovanja z dobičkom iz prvega trimesečja in Kranjčević upa, da bodo ob polletju rezultati v skladu solidni in v skladu z letnim načrtom. Ob koncu leta v podjetju še vedno pričakujejo 28 milijonov evrov čistega dobička.

V Telekomu Slovenije sicer še vedno iščejo novega člana uprave, zadolženega za finance. Kranjčević računa, da bodo trenutno štiričlansko upravo dopolnili s septembrom, do takrat je za to področje zadolžen on sam. V igri je veliko imen, med njimi dosedanji glavni izvršni direktor Mobitela Zoran Janko.

"Lepo je biti skupaj" Telekom Slovenije v novo obdobje vstopa tudi z novo podobo in z motom Lepo je biti skupaj. Še naprej se bodo oglaševali z znanima blagovnima znamkama Mobitel in Siol, nekoliko prenovljen pa je Telekomov škrjanček. Začeli so tudi z novo oglasno kampanjo, ki ji glasbeno podlago daje skupina Tabu.

Ne spreglejte