SiolNET. Posel danes Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Microsoft: Krajši delovnik na Japonskem spodbudil prodajo

0,04

termometer

Microsoft
Foto: Reuters

Ameriški tehnološki velikan Microsoft je na Japonskem, kjer so znani po prekomernem delu zaposlenih, avgusta poskusil z radikalno idejo - delati manj. Izkazalo se je, da so štiridnevni tedenski delovnik in ostale reforme, ki so jih vpeljali, spodbudili prodajo in zmanjšali stroške.

Microsoft je na Japonskem delo omejil na štiri dni tedensko, avgusta je tako 2300 zaposlenih za polni delovni čas ob petkih ostajalo doma, za to so dobili poseben dopust.

Poleg tega je čas sestankov omejil na največ 30 minut, število zaposlenih na sestankih pa na pet. Ob tem je zaposlene spodbujal k alternativni spletni komunikaciji na štiri oči namesto komunikacije po elektronski pošti.

Brad Smith, Microsoft Digisvet Microsoft meni, da je ameriški predsednik nepravičen do Huaweia

Prodaja v podjetju na zaposlenega 40 odstotkov višja kot v istem obdobju lani

Rezultati so bili pozitivni. Prodaja na zaposlenega je bila namreč avgusta za skoraj 40 odstotkov višja kot avgusta lani, poraba električne energije se je zmanjšala za četrtino, uporaba papirja pa se je prepolovila.

Poskus je pokazal, da si zaposleni želijo imeti na voljo različne oblike dela, vpeljava modela krajšega delovnika pa da prispeva k večji učinkovitosti.

Microsoft namerava pozimi vpeljati podoben program, v katerem pa zaposlenim ne bo na voljo poseben dopust, temveč jih bo spodbujal h koriščenju njihovega rednega dopusta.

Minecraft Earth Digisvet Microsoft razkril prelomno novost: čez pravi svet bodo postavili še enega Pagefile Digisvet Kaj lahko storijo vsi tisti, ki jih skrbi prihajajoči ukrep Microsofta Windows 10 Digisvet Microsoft vam bo vzel okrog sedem gigabajtov vašega diska za svojo samovoljo Paul Allen Digisvet Umrl soustanovitelj Microsofta Paul Allen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin