SiolNET. Posel danes Novice
3,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Merkur trgovina ima novega lastnika

3,32

termometer

Merkur |  | Foto: Matej Povše
Foto: Matej Povše

Z današnjim dnem se je zaključil prevzem Merkurja. Novi lastnik družbe postaja slovenski sklad, ki ga upravljajo v okviru skupine Alfi Skladi. Napovedujejo širjenje prodajne mreže.

Skupščina družbe je imenovala novo poslovodstvo, v katero sta bila imenovana Jure Kapetan na mesto generalnega direktorja družbe in Miha Kravanja kot direktor – član poslovodstva. Oba imata bogate izkušnje na vodilnih mestih, tudi na področju trgovine, ki sta jih  pridobivala doma in v tujini, so zapisali v sporočilu za javnost.

"Želimo biti prepoznani kot nekdo, ki bo ljudem spreminjal življenje na bolje, z izjemno širino ponudbe za tiste, ki uživajo v tem, da delajo stvari sami in za vse, ki si želijo, da nekdo uredi stvari zanje. Vse to bomo zagotavljali s pomočjo naših izjemnih prodajnih in projektnih svetovalcev in vso preostalo Merkurjevo ekipo, kjer vsak na svoj način prispeva k nadaljevanju že 125-letne prisotnosti Merkurja na slovenskem trgu. Poleg tega bomo širili prodajno mrežo ter nadgradili in obogatili našo spletno ponudbo," je prihodnje usmeritve družbe povzel Kapetan. Ob tem poudarja, da je družba pred zahtevno digitalno transformacijo, s katero bo v prihodnjih letih še izboljšala uporabniško izkušnjo vseh deležnikov.

Mercator Posel danes Bo Mercator končal v francoskih rokah?

Sklad Alfi se je za nakup odločil, ker je prepoznal vrednost blagovne znamke Merkur in poslovnega modela, ki ga želi nadgraditi in razširiti tudi na energetsko in trajnostno smer razvoja. Alfi skladi predstavljajo vodilno naložbeno platformo v regiji za investiranje v podjetja, terjatve, posojila, naložbene nepremičnine in energetiko. S tem družbi Merkur prinašajo dodatna znanja, širino in možnosti nadaljnjega razvoja, so še sporočili iz Merkurja.

Sklad Alfi je sicer aktiven na slovenskem prevzemnem trgu. Med drugim konsolidira zasebne veterinarske bolnišnice in zasebne zdravstvene centre, ki se ukvarjajo s slikovno diagnostiko, kupil je tudi proizvajalca anten Trival ter po nakupu terjatev od upnikov prevzel še trgovca Tuš, kjer vodi prestrukturiranje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin