SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Markovec bo dokončal Alpine Bau

2

termometer

Uprava Darsa je od avstrijskega partnerja mariborskega CPM, ki je gradil predor Markovec na hitri cesti med Koprom in Izolo, dobila pisno zagotovilo, da bodo končali dela.

Kdaj bodo nadaljevali gradnjo, ta je že dobra dva meseca ustavljena, še ni jasno. Predsednica uprave Darsa Mateja Duhovnik ima v ponedeljek sestanek s predstavniki avstrijskega gradbinca, na njem se bodo odločali, kako naprej.

Za zdaj ni jasno, ali bodo dela v predoru nadaljevali delavci Alpine BAU, ki je v konzorciju z mariborskim CPM pridobil posel, ali bo avstrijski gradbinec izbral podizvajalca. Na izolski strani predora Markovec je bil že doslej glavni podizvajalec del slovaška družba Skanska, dela v predoru je ustavila 10. novembra, ker ji CPM, ki je zdaj v postopku prisilne poravnave, ni poravnal rednih obveznosti. Kot poudarja prva dama državne avtocestne družbe, je vse v rokah Alpine Bau, verjame pa, da bo omenjeno podjetje v skladu s svojimi referencami in ugledom primerno opravilo delo na Markovcu.

Predor naj bi bil končan do pomladi 2013, česar pa številni ne verjamejo. Kot tudi tega, da 64,5 milijona evrov, kolikor je vredna zmagovita ponudba konzorcija CPM in Alpine BAU za dograditev predora, verjetno ni dokončna cena, ki jo bo morala plačati državna avtocestna družba.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin