SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lenič z dovoljenjem Banke Slovenije

1

termometer

Banka Slovenija je Jožetu Leniču izdala dovoljenje za opravljanje funkcije člana uprave Abanke Vipa, ki je pogoj za upravljanje funkcije predsednika uprave banke.

Banka Slovenije je dovoljenje Leniču za opravljanje funkcije člana uprave Abanke Vipa izdala v torek, Lenič pa jo je prejel v četrtek, je banka objavila prek spletnih strani Ljubljanske borze. S ponedeljkom začne upravi teči petletni mandat S ponedeljkovim Leničevim nastopom mesta prvega moža Abanke Vipa bo začel teči petletni mandat celotni upravi banke, ki jo sestavljata še Radovan Jereb in Gregor Hudobivnik.

Nadzorni svet Abanke Vipa je Leniča na položaj predsednika uprave z odložnim pogojem pridobitve licence imenoval 17. novembra lani in tako zaključili postopek za dopolnitev uprave banke.

Narat ni dobil dovoljenja Banke Slovenije Postopek na dopolnitev uprave banke so nadzorniki sprožili, potem ko Matej Narat, njihov kandidat za prvega moža banke, ni dobil dovoljenja Banke Slovenije za opravljanje te funkcije.

Abanko od konca aprila vodi dvočlanska uprava pod Jerebovim vodstvom, saj je takrat dotedanji prvi mož Abanke Aleš Žajdela tragično preminil v prometni nesreči.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin