SiolNET. Posel danes Novice
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KKR prodal United Group

0,09

termometer

United Group |  | Foto: STA
Foto: STA

Investicijski sklad KKR je britanski družbi BC Partners LLP prodal svojega telekomunikacijskega operaterja in ponudnika medijskih vsebin United Group, ki posluje v jugovzhodni Evropi, tudi Sloveniji, danes piše časnik Wall Street Journal. Vrednosti posla niso razkrili, neuradno pa naj bi ta znašala 2,6 milijarde evrov.

Družba United Group s sedežem v Amsterdamu se opisuje kot največji alternativni telekomunikacijski operater na območju nekdanje Jugoslavije. Nastala je leta 2007 z združitvijo srbskega kabelskega operaterja SBB in slovenskega telekomunikacijskega operaterja Telemach, ki se jima je kmalu pridružil še Telemach Bosna. Leta 2014 si je je United Group priključil tudi črnogorski Telemach, leto pozneje je v Sloveniji Telemach prevzel Tušmobil.

United Group lani poleti napovedal tudi prevzem Pro Plusa

Od marca 2014 je bil United Group, ki je medtem prerasel v telekomunikacijskega operaterja in ponudnika medijskih vsebin v večjem delu nekdanje Jugoslavije, v večinski lasti sklada KKR s sedežem v New Yorku. Lani poleti je napovedal tudi prevzem družbe Pro Plus, pod okriljem katere oddajata televiziji POP TV in Kanal A, a še čaka na dovoljenje slovenskega varuha konkurence.

Danes ima United Group po lastnih navedbah 3,62 milijona uporabnikov, medtem ko jih je imel spomladi 2014 ob prehodu v večinsko lastništvo KKR 1,89 milijona. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca, je ustvaril 539,7 milijona evrov prihodkov, je razvidno z njegovih spletnih strani.

United Group Posel danes Sklad KKR razmišlja o prodaji družbe, ki želi prevzeti Pro Plus

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin