SiolNET. Posel danes Novice
1,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Karavanke: nova košarica za Kolektor in GGD

1,70

termometer

predor Karavanke | Državna revizijska komisija je neuradno že četrtič zavrnila pritožbi Kolektorja CPG in GGD pri izbiri izvajalca za drugo cev predora Karavanke. | Foto: Klemen Korenjak
Državna revizijska komisija je neuradno že četrtič zavrnila pritožbi Kolektorja CPG in GGD pri izbiri izvajalca za drugo cev predora Karavanke. Foto: Klemen Korenjak

Državna revizijska komisija je neuradno že četrtič zavrnila pritožbi Kolektorja CPG in Gorenjske gradbene družbe pri izbiri izvajalca za gradnjo druge cevi predora Karavanke. Uradna odločitev revizorjev bo znana konec tedna, nato pa bo Dars začel pogajanja s tremi ponudniki, tudi s turškim podjetjem Cengiz, ki je oddalo najugodnejšo ponudbo.

Po poročanju Radia Slovenija bodo na Darsu po uradni odločitvi Državne revizijske komisije o zavrnitvi pritožb prej omenjenih domačih gradbincev začeli neposredna pogajanja s tremi ponudniki.

Karavanke Posel danes Karavanke: Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe

Najcenejšo ponudbo oddal turški gradbeni koncern Cengiz

Najcenejšo ponudbo v višini 89,3 milijona evrov je oddal turški gradbeni koncern Cengiz, ki ga je Dars tudi prvotno izbral za izvajalca del. Omenjena ponudba Turkov je za 15 milijonov evrov cenejša od preostalih osmih ponudb. 

Postopek izbire se je zaradi pritožb neizbranih ponudnikov zavlekel. Gradnja druge cevi predora se bo na slovenski strani predvidoma začela spomladi prihodnje leto, torej leto in pol po tem, ko so gradbeni stroji zabrneli na avstrijski strani Karavank.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin