SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izločitev tovornjakov povzročila do milijon evrov škode

3

termometer

Izločitev tovornih vozil iz prometa zaradi napovednih izjemno močnih snežnih padavin pretekli četrtek in petek je po ocenah GZS njihovim članom povzročila od pol do milijona evrov škode.

Družba za avtoceste (Dars) je sredi prejšnjega tedna na podlagi slabe vremenske napovedi za četrtek in petek napovedala izločitev tovornih vozil za omenjena dneva. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je že ob napovedi tega ukrepa pozvala k preklicu izločitve tovornjakov in opozorila, da bo v primeru izločanja slovensko gospodarsko utrpelo veliko škodo. Po ocenah združenja za promet pri GZS je tako izločitev slovenskim prevoznikom v združenju povzročila od pol do milijona evrov škode. OZS: Namesto da bi čistili avtoceste, ustavijo tovorni promet Nad Darsovimi zaporami avtocest za tovorni promet, za katere so se odločili, čeprav na posameznih smereh praktično ni bilo snega, so ogorčeni tudi v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), kjer opozarjajo, da je zaradi neupravičene zaustavitve tovornega prometa veliko njihovih prevoznikov utrpelo poslovno škodo. Ker se skoraj vsako leto dogaja, da se namesto učinkovitega čiščenja avtocest ustavlja tovorni promet, bodo na OZS svojim avtoprevoznikom ponudili strokovno pomoč v primeru vlaganja tožb zaradi povzročene poslovne škode, so povedali v zbornici.

V Revozu do 700 tisoč evrov škode Na nastalo škodo zaradi izločanja tovornjakov iz prometa so sicer pretekle dni opozorila tudi nekatera večja podjetja, med njimi novomeški Revoz, ki je poročal o 700 tisoč evrov škode.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin