SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikea si želi v Slovenijo

1

termometer

 | Foto:
Švedski nizkocenovni velikan, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo pohištva, naj bi bil tik pred podpisom pogodbe za nakup zemljišča v Ljubljani.

Za Slovence so do zdaj najbližje Ikeine trgovine v avstrijskem Celovcu in Gradcu, italijanskem Videžu in hrvaškem Zagrebu, kjer bodo Ikeino trgovino odprli še letos. Zdaj naj bi Ikein prodajni kompleks zrastel tudi v ljubljanskem BTC.

Obsegal naj bi skoraj 100 tisoč kvadratnih metrov, po neuradnih, a zanesljivih informacijah pišeta novinarki Financ Tanja Smrekar Iskrič in Andreja Lončar.

Ikee v Stožicah ne bo Lani so z avstrijsko Ikeo že potekali pogovori o odprtju trgovine v poslovnem delu športnega kompleksa Stožice, vendar do dogovora ni prišlo. Da se pogovarja z Ikeo, je potrdil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

V švedskem podjetju, ki je od leta 2008 naprej največji svetovni trgovec s pohištvom, naj bi že nekaj časa načrtovali vstop na slovenski trg, čeprav so za Finance zanikali, da naj bi se to zgodilo v kratkem, vsaj ne do leta 2016/2017.

Bogati podjetnik Lastnik Ikee je 88-letni Ingvar Kamprad, po oceni revije Bloomberg z 42,6 milijarde dolarjev peti najbogatejši Zemljan. Ima tri sinove, vendar je vedno več ugibanj, da bo vodenje svojega trgovskega giganta prepustil najetemu menedžerju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin