SiolNET. Posel danes Novice
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Easyjet od avgusta med Ljubljano in Berlinom

0,98

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet bo 9. avgusta vzpostavil neposredno letalsko povezavo med Ljubljano in nemško prestolnico Berlin. Na progi bo letel trikrat tedensko, in sicer vsak torek, četrtek in soboto. Za zdaj gre samo za poletno sezono.

Easyjet z berlinskega letališča Tegel uvaja 23 novih prog, na katerih je na voljo več kot 3,8 milijona sedežev. Tako namerava izkoristiti praznino, ki je nastala po propadu nemškega Air Berlina.

Letalske vozovnice za polete med Ljubljano in Berlinom je na spletni strani Easyjeta že mogoče kupiti, a le do konca oktobra. Kot so sporočili iz družbe Fraport Slovenija, se cene za let začnejo pri dobrih 20 evrih v eno smer.

Brez konkurence na omenjeni progi

Kot dodaja spletni portal Ex-Yu Aviation News, Easyjet na omenjeni progi ne bo imel konkurence. To bo njegova tretja linija iz Ljubljane, ki jo zdaj povezuje z londonskima letališčema Gatwick in Stansted.

Fraport Slovenija pozdravlja odločitev Easyjeta za vzpostavitev redne linije med slovensko in nemško prestolnico. "Glede na to, da je Nemčija največja gospodarska partnerica Slovenije, smo prepričani, da bodo ta in vse naslednje povezave našega letališča z nemškimi mesti uspešne in da bodo bistveno pripomogle tudi k nadaljnji rasti števila nemških turistov v Sloveniji," je zapisal poslovodni direktor družbe Zmago Skobir.

Poleti so za zdaj napovedani le za poletno sezono, ki se izteče 27. oktobra.

Easyjet sicer letno prepelje več kot 81 milijonov potnikov, od teh jih več kot 13 milijonov potuje poslovno. Ima več kot 280 letal na več kot 890 povezavah, na več kot 140 letališčih, v 31 državah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin