Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 12. 2013,
11.48

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boxmark Koroška proizvodnja

Ponedeljek, 23. 12. 2013, 11.48

4 leta

Boxmark bo dodatno zaposloval šivilje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Podjetje Boxmark Leather je s podjetjem Eurocity podpisalo najemno pogodbo za halo v Otiškem Vrhu, kjer bodo proizvodnjo začeli med 13. in 15. januarjem.

Boxmark Leather je imel v Radljah ob Dravi od septembra 2010 do marca letos najeto Preventovo halo, ki se je sicer medtem v okviru stečajnega postopka Preventa Globala večkrat prodajala na dražbi, a je bila izklicna cena po besedah direktorja Boxmarka Marjana Trobiša zanje previsoka.

V Radljah je Boxmark, ki izdeluje avtomobilske sedežne prevleke, imel zaposlenih do 360 šivilj, marca letos pa je proizvodnjo v Radljah končal zaradi pomanjkanja naročil.

Proti koncu letošnjega leta se je obseg naročil povečal, zato je Boxmark ponovno želel najeti Preventovo halo v Radljah, a jo je stečajni upravitelj Preventa Globala Boris Kastivnik oddal v najem ugodnejšemu ponudniku.

Delavke vozijo v Kidričevo Boxmark je od oktobra naprej organiziral avtobusni prevoz za šivilje s Koroške, ki se tako dnevno vozijo na delo v Kidričevo. Trenutno se jih po Trobiševih besedah na delo v Kidričevo vozi okoli 100, v času od 13. do 15. januarja pa bodo preusmerjene na delo v Otiški Vrh.

Tam bodo po Trobiševih besedah še dodatno zaposlovali, zato naj bi že danes začeli z razgovori s potencialnimi delavkami. Trobiš računa, da bo sprva v Otiškem Vrhu delalo 150 delavk, že kmalu pa predvidoma še 50 več. Lokacija v Otiškem Vrhu sicer po njegovih besedah ni idealna, zato jo trenutno ocenjujejo kot začasno rešitev.

Izklicna cena za Preventovo halo 1,1 milijona evrov Po stečaju Preventa Globala in njegove hčerinske družbe Prevent avtomobilski deli avgusta 2010 je brez dela ostalo 1260 delavcev, od tega velika večina šivilj. Boxmark Leather je nato že septembra istega leta začasno najel hale v Slovenj Gradcu in z bolj dolgoročnimi nameni tudi v Radljah ob Dravi, kjer je zaposlil nekdanje Preventove šivilje, proizvodnja pa je v Radljah, kot omenjeno, potekala do druge polovice letošnjega marca.

Preventovo halo v Radljah ob Dravi je stečajni upravitelj Prevent Globala pred kratkim kot ugodnejšemu ponudniku oddal v najem radeljski družbi CNC P&K Pušnik, ki ima tudi predkupno pravico na javni dražbi. Ta je napovedana za 17. januar 2014, izklicna cena na dražbi pa je določena pri 1,1 milijona evrov.

To bo že šesti poskus prodaje radeljske hale, na prvi dražbi avgusta 2011 je bila izklicna cena določena pri 2,8 milijona evrov. Boxmark je sicer medtem v Radljah odkupil stroje v hali, ki pa so bili v lasti Preventa avtomobilski deli v stečaju.

Ne spreglejte