SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Berločnik prevzema vodenje Petrola

1

termometer

Vodenje naftnega trgovca Petrol prevzema Tomaž Berločnik. Na ta položaj ga je imenoval nadzorni svet družbe. Od odstopa Aleksandra Svetelška je Petrol vodil član uprave Rok Vodnik.

Berločnik je dan po imenovanju na mesto predsednika uprave Petrola odstopil z mesta prvega moža Istrabenza. Koprsko družbo je sicer vodil do sredine januarja, ko so nadzorniki za novega predsednika uprave imenovali Rudija Grbca, ki je bil do takrat član uprave Istrabenza. Berločnik je do konca januarja opravljal naloge svetovalca uprave.

Berločnik je že bil med nadzorniki Petrola Berločniku bodo na mestu predsednika uprave Petrola pomagale številne izkušnje na področju energetike, ki jih je zbral v času vodenja Istrabenza. Bil je že tudi član nadzornega sveta Petrola, kar pomeni, da je seznanjen s procesi, delovanjem in poslovanjem družbe, navajajo v Petrolu.

"Pomemben poslovni in osebni izziv" "Vodenje uprave Petrola mi pomeni veliko odgovornost, hkrati pa pomemben poslovni in osebni izziv, saj gre za vodenje ene najpomembnejših, največjih in tudi najuspešnejših slovenskih gospodarskih družb," je ob nastopu petletnega mandata poudaril Berločnik. Kot je dodal, si bo prizadeval, da bo Petrol pod njegovim vodstvom širil energetsko ponudbo in prodajno mrežo v Sloveniji in v regiji ter ostajal konkurenčen v tem okolju tudi v prihodnje.

43-letni Berločnik je univerzitetni diplomirani inženir strojništva in magister ekonomskih znanosti. Poleg vodenja Istrabenza je bil v preteklosti tudi predsednik uprave družbe Donit Tesnit, poleg Petrola pa je nadzoroval tudi Elan Skupino.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin