SiolNET. Posel danes Novice
1,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bencin in dizel se bosta opolnoči podražila

1,25

termometer

Bencinska črpalka, bencinski servis, bencin, tankanje
Opolnoči se bodo zvišale cene dizla in 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocest in hitrih cest. Foto: Matej Leskovšek

Cene reguliranih pogonskih goriv, dizla in neosvinčenega 95-oktanskega bencina, se bodo opolnoči zvišale. Dizelsko gorivo bo od polnoči dražje za 2,1 centa, 95-oktanski bencin pa za 0,7 centa. 

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami.

Dizel dražji za 2,1 centa, bencin pa za 0,7 centa

Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane. Cena dizelskega goriva se bo zvišala za 2,1 centa na 1,314 evra, 95-oktanskega bencina pa za 0,7 centa na 1,354 evra za liter, je zapisano na spletni strani ministrstva za gospodarstvo.

Cene reguliranih pogonskih goriv se določajo v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, in sicer po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar – evro.

Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 82
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin