Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 12. 2017,
11.57

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Natisni članek

FURS delovno mesto služba prijava

Petek, 22. 12. 2017, 11.57

6 let, 3 mesece

Za 57 delovnih mest prejeli 4.400 prijav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Furs | Foto Tina Deu

Foto: Tina Deu

Na finančni upravi (Furs) so z razpisom, ki se je zaključil 8. decembra, iskali 57 novih sodelavcev. Odziv je bil ogromen, saj se je na prosta delovna mesta prijavilo kar 4.400 ljudi.

Največ od 57 zaposlitev so razpisali za višje finančne kontrolorje, za kar so morali kandidati imeti najmanj višješolsko izobrazbo, prednost pa so imeli kandidati s končano ekonomsko smerjo, je pisalo v razpisnih pogojih. Skupno so iskali 24 finančnih kontrolorjev (svetovalcev, specialistov in višjih kontrolorjev).

Novo delovno mesto so ponujajli tudi petim izterjevalcem, štirim inšpektorjem in trem vodjem glavne pisarne. Iskali so še dva višja svetovalca, za kar so potrebne prva bolonjska stopnja in najmanj štiri leta delovnih izkušenj.

Za vsa razpisana delovna mesta so na Fursu prejeli 4.400 prijav. Največ so jih prejeli za razpisano delovno mesto višji finančni kontrolor na Finančni upravi Ptuj, za katero se je prijavilo okoli 330 kandidatov.

Izbirni postopek v več fazah

Furs | Foto: STA , Foto: STA , Kandidati bodo o (ne)izbiri obveščeni v roku 30 dni po zaključku celotnega izbirnega postopka, so nam pojasnili na Fursu, kjer so dodali, da sam izbirni postopek poteka v več fazah.

Najprej se imenuje natečajna komisija, ki postavi merila in metode za izvedbo izbirnega postopka. Nato komisija opravi pregled prejetih vlog in izloči kandidate, ki ne izpolnjujejo formalnih pogojev (zahtevanih delovnih izkušenj in zahtevane stopnje izobrazbe).

V nadaljevanju natečajna komisija glede na postavljena merila izvede izbirni postopek. Ta se lahko opravi v več fazah, tako da se kandidati postopno izločajo. Opravi se v obliki presojanja strokovne usposobljenosti iz dokumentacije, ki jo je predložil kandidat, pisnega preizkusa usposobljenosti, ustnega razgovora ali v drugi obliki, skladni s strokovnimi spoznanji na področju ravnanja z ljudmi pri delu (strokovno selekcijski postopek), so opisali postopek.

Letos so na Fursu zaposlili 13 kontrolorjev in nobenega inšpektorja. Skupaj je na vseh oddelkih zaposlenih 351 inšpektorjev in 1.058 kontrolorjev.

Ne spreglejte