Lastniški boji v Hidrii: kaj Svetlikovi očitajo nasprotnemu taboru?
Novice

Lastniški boji v Hidrii: nasprotni tabor se je odzval na očitke Svetlikovih

Prevzemna vojna za idrijsko podjetje Hidria med družino Svetlik in skupino lastnikov pod vodstvom Seljaka se nadaljuje. Na julijski skupščini delničarjev družbe H&R; je družina Svetilk, sicer lastnica 40 odstotkov družbe, ostala brez svojega predstavnika v upravnem odboru. Gašper Svetlik nasprotnemu taboru očita slabo upravljanje in nečednosti v povezanem podjetju v Švici. Odzval se je tudi nasprotni tabor.

0
Teš 6 je vse bližje stečaju #video
Novice

Teš 6 je vse bližje stečaju #video

Naša največja energetska naložba v tem tisočletju, šesti blok Termoelektrarne Šoštanj, ki naj bi pomenil rešitev tudi za Premogovnik Velenje, je vse bližje bankrotu. Vodstvo Holdinga slovenskih elektrarn je sicer skopo s pojasnili, so pa dovolj zgovorni uradno dostopni podatki o financah Teš. Ta naj bi bila že nekaj časa tako blizu roba, da naj bi jo nad gladino držala zgolj odškodnina, ki jo je prejela pri sodni poravnavi zaradi korupcije pri gradnji šestega bloka.

0
Stanovanje veliko kot soba, cena pa več kot 5.500 za m²
Novice

Za malenkost več kot 10 m² tudi več kot pet tisočakov po kvadratu

Med oglasi za prodajo stanovanj lahko najdemo tudi takšne, kjer za 13 kvadratnih metrov pričakujejo več kot 60 tisoč evrov oziroma deset kvadratnih metrov za 59 tisoč evrov. "Ta stanovanja so zaradi svoje majhnosti nefunkcionalna in neprimerna za normalno bivanje. Mislim, da se tudi ne bi smela oglaševati kot stanovanja oz. garsonjere, ampak kot sobe," je prepričan nepremičninski agent Roman Prskalo iz nepremičninske agencije Metropola IN.

0