Pogonska goriva od danes občutno dražja
Novice

Pogonska goriva od danes občutno dražja

Po državi so od danes dražja pogonska goriva. Na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest je cena 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva omejena, in sicer na 1,755 oz. 1,848 evra za liter. Bencin je tako dražji za 19,5 centa oz. 12,5 odstotka, dizel pa za 18 centov oz. 10,8 odstotka. Drugod cene določajo trgovci sami. Tako je na Petrolovih bencinskih servisih na omrežju avtocest in hitrih cest treba za liter dizelskega goriva odšteti 2,002 evra, za servisih OMV Slovenija pa 2,046 evra.

0
Za toliko bo ECB julija zvišala obrestne mere
Novice

Lagardova presenetila z napovedjo glede dviga obrestnih mer

Svet Evropske centralne banke (ECB) je sklenil, da bo obrestno mero za deponiranje presežne likvidnosti preko noči pri ECB, ki je trenutno pri minus 0,5 odstotka, na julijskem zasedanju zvišal za 0,25 odstotne točke. Temu bo septembra predvidoma sledilo še eno zvišanje, tako da bo obrestna mera prvič po juniju 2014 izšla iz negativnega območja. Predsednica ECB Christine Lagarde je po seji sveta napovedala, da ECB "v naslednjih mesecih" v boju proti inflaciji načrtuje "niz dvigov obrestnih mer". Omenila je tudi možnost novih izrednih orodij.

0
Zbor slovenske elite: to so najboljši gospodarstveniki
Novice

Podelili gospodarske oskarje: kdo vse se je zabaval z elito?

Gospodarska zbornica Slovenije je podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2021. Med udeleženci slavnostne podelitve v Cankarjevem domu je bilo med drugim opaziti tudi nekdanje nagrajence: obsojenega nekdanjega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža, obsojenega nekdanjega šefa propadlega logističnega velikana Viator & Vektor Zdenka Pavčka, nekdanjega predsednika uprave Kolektorja Stojana Petriča, ljubljanskega župana Zorana Jankovića in nekdanjega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška.

0