TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 19.09

8 let

Policija Unmika na Kosovu dobila okrepitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Policijo misije Združenih narodov na Kosovu (UNMIK) je na severu Kosova okrepilo 40 dodatnih policistov.

Kosovski premier Hashim Thaci pa je napovedal, da bodo oblasti v Prištini v prihodnjih dneh objavile datum razglasitve neodvisnosti. Nato bo na Kosovu okrepil svoje enote 40 dodatnih policistov bo svoje delo opravljalo v Kosovski Mitrovici ter občinah Ljeposavić, Zubin Potok in Zvečane. Pred tem so tudi predstavniki sil zveze Nato na Kosovu (Kfor) napovedali, da bodo na severu Kosova okrepili svoje enote. V ponedeljek se jim bo pridružilo 550 dodatnih italijanskih vojakov. Na Kosovu se sicer trenutno nahaja približno 16.000 vojakov Kforja.

Thaci: "Kosovo je zagotovo pripravljeno na status" Thaci je medtem napovedal, da bodo prištinske oblasti v prihodnjih dneh objavile datum razglasitve neodvisnosti. "Kosovo je zagotovo pripravljeno na status," je Thaci povedal po sestanku z vodjo Unmika na Kosovu Joachimom Rückerjem in dodal, da je "kosovska vlada prevzela odgovornost za proces". Kosovski premier je ob tem še povedal, da ne bo zavlačevanja niti odložitve statusa, in poudaril, da Kosovo pozna datum razglasitve neodvisnosti,, ki se sklicuje na kosovske elektronske medije.

Romunski predsednik Traian Basescu je medtem članice zveze Nato na konferenci pred vrhom Nata v Bukarešti v četrtek pozval, naj ne spodbujajo načrtov Kosova za razglasitev neodvisnosti, saj naj bi potrebovali več časa za dosego dogovora.

EU pomemben korak naprej v pripravah na misijo na Kosovu Priprave na vzpostavitev misije EU na Kosovu se nadaljujejo in države članice so danes stopile pomemben korak naprej v nizu odločitev, ki jih je treba sprejeti, med drugim so se dogovorile o imenu misije: EULEX. Dokončna odločitev o zagonu misije pa naj bi bila sprejeta na februarskem zasedanju zunanjih ministrov EU.

Ne spreglejte