TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2009,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 19. 8. 2009, 10.54

8 let

Poletni flirt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gotovo se spomnite svojih prvih simpatij, s katerimi ste se na skrivaj spogledovali in nato še hitreje umaknili pogled.

Sčasoma ste postali pogumnejši in pogledi so bili daljši in drznejši. Morda je spet čas, da si privoščite stari dobri flirt. Flirtanje je večinoma zabavno in povsem neškodljivo, saj kljub temu, da pravijo, da lahko pogledi tudi ubijajo, nekaj nedolžnega spogledovanja ne škodi nikomur. Vsekakor pa požene kri po žilah in spodbudi domišljijo. Morda pa lahko vodi v kaj resnejšega in trajnega, saj nikoli ne vemo, kako se bo končalo.

Pogledi, ki obljubljajo

Vsaka velika ljubezen se navadno začne s pogledom. Prikritim, sramežljivim, lahko pa tudi drznim in provokativnim. Včasih so mlade deklice v visoki družbi učili umetnosti spogledovanja, mojstrice te veščine so bile tudi japonske gejše in pariške kurtizane. V današnjih časih velja, da znajo s pogledi izraziti največ nekatere ženske iz islamskih držav, ki morajo imeti ves čas v javnosti pokrit obraz, izražajo pa se lahko samo z očmi, zato so tovrstno sporazumevanje razvile do potankosti. Oči so ogledalo duše, pravijo nekateri, in to najbrž drži, saj lahko iz pogleda veliko razberemo. Lahko vidimo, kdaj je človek žalosten, kdaj jezen in kdaj zasanjan. In prve iskrice ljubezni prav tako zasijejo ravno iz oči.

Ne pretiravajte Spogledovanja se vsak loteva po svoje, vsekakor pa pri opazovanju svoje simpatije sprva ne pretiravajte, saj jo to lahko prestraši ali celo odbije. Predolgo zrenje v oči, pretirano nagibanje čez mizo, dotiki, ki se zgodijo prekmalu - vse to lahko hitro preide mejo dobrega okusa, še posebej, če vas je v družbi več.

Prav tako se prepričajte, da tisti ali tista, ki vam je padel v oči, ni v zvezi s kom, ki sedi za isto mizo, saj se tako lahko spogledovanje zaključi kaj klavrno. Če niste gotovi, kdo je s kom, pa mu lahko namenite kak malce daljši pogled in počakate na odziv. Če ga ni, raje odnehajte in se s tem izognite neprijetnostim. Preveč očitno spogledovanje ali celo namigovanje lahko doseže ravno nasproten učinek.

Od pogledov k dejanjem

Če pri »izbrancu« opazite, da ga tudi vi zanimate, lahko povečate pogostost in dolžino pogledov, ki jih pospremite z nasmehi, in prve besede bodo gotovo kmalu sledile. Malo težje bo, če se spogledujete z nekom pri sosednji mizi ali morda z nekom, ki ga večkrat na kratko srečate. V takih primerih lahko traja precej dlje, da bosta spregovorila kakšno besedo ali da vas bo celo povabil na zmenek. Pravil tudi tu, kot pri vseh srčnih zadevah, ni, a če se boste prepustili intuiciji in srčnim vzgibom, gotovo ne boste zgrešili. In v vmesnem času, ko boste čakali na naslednje srečanje, vas bo grel spomin na žgoče poglede, ki sta si jih izmenjevala ob prvih stikih. In če dobro premislimo – ali ni ravno ta začetni čas spogledovanja, ko so v zraku obljube nečesa neizrečenega in ko se zgodba lahko obrne v katero koli smer, nekaj najlepšega? Zato tudi tisti, ki ste že dolgo v zvezi, kdaj samo s pogledom povejte svojemu najdražjemu, da ga imate radi. Če pa bo tudi vas ujela poletna vročica, bodo seksi pogledi samo začetek poti v vajina nebesa.

Ne spreglejte