TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
7.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 7.16

8 let

Piran se z aprilom zapira za parkiranje obiskovalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Središče Pirana se z aprilom zapira za avtomobile obiskovalcev mesta. Sklep o tarifah parkiranja predvideva v mestnem jedru za obiskovalce manj kot 10 parkirnih mest.

Ostali bodo parkirali v garažnih hišah Fornače in Arze. Nov režim bo začel v praksi veljati prihodnji torek, pojasnjujejo z občine Piran. V mestnem jedru bodo na javnih parkiriščih za 8,35 evra mesečno lahko parkirali le prebivalci mesta Piran. Ostali občani Pirana bodo v mesto lahko vstopali z dovolilnicami, ki jim bodo omogočale 10 ur parkiranje mesečno za največ pol ure hkrati. Izključno prebivalcem Pirana, najemnikom stanovanj in zaposlenim na območju ožjega mesta Piran in Fornač bo poslej namenjeno tudi parkirišče Fornače pred Piranom. Pirančani bodo za mesečni abonma za parkiranje na Fornačah odšteli 8,35 evra, za prebivalce s stalnim bivališčem na Fornačah pa bo parkiranje brezplačno.

Civilna iniciativa želi, da o tarifah odločajo na zborih krajanov

Obiskovalci Pirana bodo za uro parkiranja v garažni hiši Arze in na Fornačah odšteli 1,2 evra, za dnevno karto 12 evrov, za mesečni abonma pa 90 evrov. Pirančane bo mesečni abonma v garažni hiši Arze stal 20 evrov, v garažni hiši Fornače pa 30 evrov več. Lastnike nepremičnin na območju mestnega jedra bo parkiranje v garažni hiši Arze mesečno stalo 30 evrov, v garažni hiši Fornače pa dvakrat toliko.

S spremenjenim režimom parkiranja se ne strinja Civilna iniciativa za dostojno življenje Piran, ki želi, da se o tarifah parkiranja odloča na občnem zboru krajanov. Predstavniki civilne iniciative so na občino v sredo izročili prek 300 podpisov krajanov, s katerimi zahtevajo sklic občnega zbora.

Tudi o zaupnici svetu krajevne skupnosti

Poleg tarif za parkiranje jih moti še prodaja stavbe, v kateri je imela sedež krajevna skupnost, na dnevnem redu zbora pa je tudi glasovanje o zaupnici svetu krajevne skupnosti. Svoje prostore je krajevna skupnost za za 190.000 evrov prodala Mercatorju, pojasnjujejo v občini Piran. Občina je krajevni skupnosti v brezplačno uporabo dodelila dvorano v drugi stavbi, v civilni iniciativi pa zahtevajo, naj se nadomestno dvorano prepiše v last krajevne skupnosti.

Z občine odgovarjajo, da so to pripravljeni storiti, a je potrebno prej urediti lastniška razmerja z državo, ki je lastnica dela objekta. Zbor krajanov po njihovem ne bo vplival na spremembo sklepa o tarifah za določitev parkirnine.

Ne spreglejte