TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 10. 2010,
9.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 2. 10. 2010, 9.18

8 let, 3 mesece

Pester oktober v Botaničnem vrtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Botaničnem vrtu so za obiskovalce tudi za oktobrske dni pripravili pester program, od razstave eksotičnih živali do delavnic za najmlajše in Knjižnice pod krošnjami.

Že danes in v nedeljo bo na sporedu jesenska razstava eksotičnih živali - Bioexo, sredi meseca bodo na svoj račun prišli tudi otroci, saj bodo v delavnici izrezovali strahce iz buč. Tu bo zopet Knjižnica pod krošnjami, ki vabi k branju v tivolski Rastlinjak. Oktobrska razstava bo posvečena dihurjem Praznovanj 200-letnice Botaničnega vrta v Ljubljani še ni konec. Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo bo v rastlinjaku na oddelku za biologijo ponovno organiziralo razstavo eksotičnih živali s spremljajočim programom. K oktobrski razstavi Bioexo so tokrat povabili Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev. Razstava bo še posebej posvečena eksotičnim vrstam sesalcev, predvsem dihurjem. Največ aktivnosti bo namenjenih prav njim. Člani društva bodo pripravili dve predavanji: eno bo namenjeno ljubiteljem dihurjev, ki so lastniki teh živali krajši čas ali to še nameravajo postati, drugo pa tistim, ki so lastniki dihurjev že dalj časa.

20. oktobra bodo na svoj račun prišli otroci Celodnevno prireditev bo popestril tudi bogat srečelov, delavnice za otroke, posebno predstavitev pa bodo imeli tudi slovenski mini živalski vrtovi. V sredo, 20. oktobra ob 17. uri, pa bodo v Botaničnem vrtu na svoj račun prišli tudi otroci. V delavnici bodo namreč izrezovali strahce iz buč. Delavnica je namenjena otrokom in njihovim staršem, pa tudi vsem ostalim, ki bi si radi izrezali strahce iz buč. S seboj naj prinesejo svoje buče, nekaj jih bodo lahko kupili tudi v vrtu. Za najmlajše bo hkrati potekala delavnica izdelovanja majhnih duhcev, netopirjev in pajkov. Da bo delo še prijetnejše, so v vrtu pripravili okrepčilo - merico kostanja in kozarec bučnega kompota, kar je že vključeno v ceno vstopnine petih evrov.

Vabilo k branju v tivolski Rastlinjak Knjižnica pod krošnjami po koncu poletne sezone zopet vabi k branju v tivolski Rastlinjak. Od oktobra pa vse do prihodnjega poletja dalje njeno zbirko lepo napisanega in narisanega lahko prebirate med bolj ali manj eksotičnimi rastlinami v tivolskem rastlinjaku ob Čolnarni. Tudi v hladnejših mesecih bodo obiskovalci našli svoje zatočišče za mirno branje, listanje in uživanje. Ko bodo odložili knjigo, jih bodo sodelavci vrta z veseljem popeljali v svet rastlin. Delovni čas zimske izvedbe Knjižnice pod krošnjami in Rastlinjaka Tivoli je vsak dan razen ponedeljka, od 11. do 19. ure.

Ne spreglejte