Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 5. 2014,
13.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

evropske volitve volitve Združena levica Dušan Plut Luka Mesec

Četrtek, 15. 5. 2014, 13.19

7 let, 12 mesecev

Združena levica za ekosocialistično EU

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trajnostno gospodarstvo, dvig energetske in prehranske samooskrbe, čimprejšnja ekosocialistična EU in Slovenija.

To je naš alternativni razvojni in civilizacijski odgovor na izzive krize, v kateri živimo zdaj, je na novinarski konferenci Združene levice dejal predsednik Gibanja TRS Dušan Plut.

Plut: Priča smo politiki načrtne deindustrializacije Po Plutovih besedah smo priča politiki načrtne deindustrializacije in dejanske finančne nesamostojnosti držav t. i. evropskega obrobja. Povečuje se dohodkovni prepad med državljani Evrope, razvojni odgovor zdajšnje evropske politike je popolnoma zgrešen, saj temelji na strogem varčevanju in dejanskem uničevanju evropskega obrobja, meni Plut.

Združena levica je prepričana, da se je temu treba upreti, in predlaga, da je temeljni razvojni instrument EU "trajnostni investicijski razvojni vseevropski program".

"Združena levica zahteva demokratično Evropo" Združena levica protestira proti politikam, ki uničujejo Evropo in ki krize ne rešujejo, ampak jo poglabljajo, pa je dejal koordinator sveta Iniciative za demokratični socializem Luka Mesec. "Združena levica zahteva demokratično Evropo. Zahteva Evropo, v kateri bomo imeli oblast ljudje, ne pa kapital," je poudaril.

Spomnil je, da bo Evropska komisija kmalu spet ocenila reformna prizadevanja Slovenije, potek privatizacije ter "ali so bili rezi v zdravstvo in socialo dovolj globoki za apetite kapitala, ali so zaposleni dovolj izkoriščani in bogati dovolj bogati".

Luka Mesec: Oblast v Sloveniji ni več v DZ, pač pa v Bruslju To po njegovih besedah kaže, da oblast v Sloveniji ni več v DZ, pač pa v Bruslju, v "tehnokratskih institucijah, kakršna je Evropska komisija". Ta odločitve sprejema za zaprtimi vrati, za njimi pa se skrivajo interesi finančnih trgov, lobijev in kapitala, je dejal na novinarski konferenci.

Podpredsednica Demokratične stranke dela in nosilka liste Združene levice Violeta Tomič je dodala, da je prisilno varčevanje pripeljalo do uničenja delovnih mest in javnih servisov ter do povečanja nezaposlenosti in revščine.

Ne spreglejte