Četrtek,
15. 1. 2009,
18.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 15. 1. 2009, 18.58

8 let, 5 mesecev

ZDA: Hud mraz in veter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Večji del ameriškega srednjega Zahoda in severovzhodni del ZDA je zajel arktični veter, ki je s seboj prinesel hud mraz.

Nacionalna meteorološka služba je za zvezne države Minnesota, Wisconsin in Iowa izdala opozorilo pred hudimi nevihtami z ledenim dežjem. Temperature med -27 in -40 stopinjami Celzija V Minnesoti, Severni Dakoti in Illinoisu so se temperature že v sredo gibale med -27 in -40 stopinj Celzija. Zaradi hladnega vetra pa temperatura, ki jo ljudje občutijo, ponoči pade tudi do -55 stopinj Celzija. Zdravniki ob tem opozarjajo, da bi lahko bile pri tako nizkih temperaturah življenjsko nevarne že kratke poti, zaradi česar ljudem svetujejo, naj se za krajše postanke na prostem toplo oblečejo.

Meteorologi sicer menijo, da hladni val ne bo ogrozil torkovih slovesnosti ob prevzemu položaja novoizvoljenega ameriškega predsednika Baracka Obame v Washingtonu. Temperature naj bi se po napovedih meteorologov v torek tako gibale okoli ene do dveh stopinj Celzija.

Poledenele ulice v Beogradu terjale smrtno žrtev V Beogradu pa je zaradi poškodb pri padcu na poledeneli ulici umrl 78-letni moški. Ta je zaradi težkih poškodb umrl na kraju nesreče. Zaradi spolzkih površin, ki jih je povzročila poledica, se je v Srbiji sicer poškodovalo več sto ljudi.