SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi dopustnikov več smrtnih žrtev na francoskih cestah

3

termometer

Poletje je v polnem razmahu, takšno razpoloženje pa je opaziti tudi na francoskih cestah, kjer je zaradi nevarne vožnje in neprilagojene hitrosti dopustnikov vedno več smrtnih žrtev.

Zaradi vročinskega vala, ki je prejšnji mesec zajel tudi Francijo, se je na cestah znašlo veliko več voznikov, kot bi se jih sicer. Temu primerne pa so tudi kršitve cestnoprometnih predpisov, zaradi katerih se je po statističnih podatkih, ki so jih francoske oblasti razkrile včeraj, v zadnjem mesecu število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah močno povečalo.

Statistika kaže, da se je število smrtnih žrtev v primerjavi z lanskim letom povečalo za 3,6 odstotka. Med žrtvami je bilo letošnjega julija največ pešcev in kolesarjev. V zadnjem letu se je število smrtnih žrtev med pešci zvišalo za dva odstotka, med kolesarji pa za šest odstotkov.

Poostren nadzor na francoskih cestah

Francoski policisti so v zadnjem mesecu še poostrili nadzor nad upoštevanjem cestnoprometnih predpisov, posebno strogi pa so do tistih, ki ne upoštevajo omejitev hitrosti. Tako so pretekli konec tedna zaradi prehitre vožnje kaznovali 19-letnega Britanca, ki je počitnikoval v vzhodni Franciji. Tam, kjer bi moral peljati 130 kilometrov na uro, se je Britanec peljal kar 220 kilometrov na uro. Policisti so ga oglobili za približno 750 evrov in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zdaj mu grozi še obtožnica zaradi prehitre vožnje. Če bo obsojen, lahko najmanj tri mesece preživi v zaporu, hkrati pa bo moral plačati še denarno kazen 3.700 evrov. Policisti mu lahko zasežejo vozilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin