SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z radarjev skrivnostno izginilo 13 letal

3

termometer

 | Foto:
Avstrijska agencija za nadzor zračnega prometa je sporočila, da je 5. in 10. junija z radarjev za okoli 25 minut nenadoma izginilo 13 letal, ki so letela nad Avstrijo.

Avstrijska agencija je sporočila, da so nenadoma izginili podatki o višini, lokaciji in druge informacije o letalih. Podobne težave so imeli kontrolorji zračnega prometa v Nemčiji in na Češkem, ki pravijo, da gre za incident brez primere.

Agencija trdi, da nobeno od letal v nobenem trenutku ni bilo v nevarnosti. Katere letalske družbe in katera letala so bila vpletena, niso želeli povedati, so pa namignili, da so bila vsaj nekatera med njimi potniška letala na daljših poletih.

Takoj ko se je incident zgodil, so na delovna mesta poklicali dodatne kontrolorje zračnega prometa in sprejeli izredne ukrepe, ki so vključevali vzpostavitev zvočnega stika s piloti in razširitev zračnih koridorjev.

Dunajski časopis Kurier je citiral neimenovanega strokovnjaka, da so letala z radarjev izginila zaradi motnje med odzivniki letala in kontrolorji zračnega prometa.

Evropska agencija Eurocontrol in Evropska agencija za varnost zračnega prometa sta napovedali, da bosta vse dogodke preiskali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin